Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 30 augustus 2005

Politie houdt beschonken man aan na ongeval

BREDA: De politie stond op dinsdag 30 augustus even na middernacht een auto te controleren op de Teteringsedijk, toen er een harde klap klonk. Een personenauto bleek twee lantaarnpalen te hebben geraakt. De politie nam de 31-jarige bestuurder van de auto een blaastest af. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 615 ug/l. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Bewoner betrapt dief bij inbraak

TETERINGEN: Op maandagmiddag 29 september omstreeks 14.00 uur hoorde een bewoonster van de Blauwhoefsedreef glasgerinkel. Ze liep naar haar woning en zag dat er een ruit ingegooid was. De vrouw alarmeerde haar man. De man zag een onbekende fiets naast de woning staan en nam deze mee de achtertuin in. Op het moment dat hij de fiets meenam kwam hij een man tegen. De man probeerde hem de fiets af te nemen en bedreigde de bewoner. De man bemachtigde de fiets en ging ervandoor. Er zijn onder andere twee portemonnees en een geldbedrag gestolen. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoner er stelt een sporenonderzoek in.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

ULICOTEN: Op maandagavond is er ingebroken in een bedrijfspand aan de dorpsstraat. De daders hebben aan de achterzijde van het pand de ruit van een deur ingeslagen. Ook binnen is een afgesloten deur ingetrapt. De inbrekers hebben onder andere een kluis ontvreemd.

De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Politie controleert op snelheid

BREDA / BAVEL: Op maandag 29 augustus hield de politie twee verkeerscontroles. Tussen 09.00 uur en 11.45 uur is er gecontroleerd aan de Lange Bunder in Bavel. 370 bestuurders passeerden de controle. Hiervan waren er 80 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 78 km/u.

Tussen 12.50 uur en 15.35 uur zijn er 1250 bestuurders gecontroleerd aan de Konijnenberg in Breda. 200 passanten waren in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 88 km/u.

Politie neemt aangifte op van inbraak in scholen

BREDA: Tussen vrijdagmiddag 26 augustus en maandagochtend 29 augustus is er ingebroken in een schoolgebouw in de Namenstraat. De daders hebben met een breekvoorwerp de deur van de schuur van het gebouw open gebroken. Er is gereedschap weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

In hetzelfde weekend is er ingebroken in een school in de Sint Josephstraat.

De inbrekers kwam binnen door een ruit uit een kozijn te verwijderen. Men heeft uit een kast koekblikken meegenomen. Deze zijn nabij de school weer terug gevonden. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een technisch onderzoek in.

Politie stelt onderzoek in naar bedrijfsinbraak

BREDA: Op maandagavond kreeg de politie melding van een inbraak aan de Vlierenbroek. Drie personen zouden aan het inbreken zijn in een bedrijfspand. Van het pand zijn twee ruiten vernield, hierdoor zijn de daders binnen gekomen en hebben een flatscreen ontvreemd. Binnen zijn diverse vernielingen aangericht. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en stelt een sporenonderzoek in.

Winkelpersoneel houdt winkeldievegge aan
BREDA: Winkelpersoneel van een winkel aan de Karrestraat heeft op dinsdagochtend een 14-jarig meisje uit Breda aangehouden in verband met winkeldiefstal. Het meisje had voor meer dan 385,- aan make-up en kleding gestolen. Personeel van de winkel merkte op dat het meisje kleding uit de winkel onder haar eigen kleding had aangetrokken en goederen uit de winkel in haar tas stopte. Ze liep met de goederen de winkel uit zonder af te rekenen hierop is ze aangehouden. Het meisje is overgenomen door de politie en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Auteur: Henk Snepvangers