Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (30/8)

OOSTERHOUT NB, 30 augustus 2005

Valse naam vanwege openstaande gevangenisstraf

GEERTRUIDENBERG: Een 42-jarige Oosterhoutse automobilist vestigde dinsdag 30 augustus 2005 om 02.00 uur de aandacht op zichzelf door met defecte verlichting en met hoge snelheid door Geertruidenberg te rijden. De man kreeg een stopteken van dienstdoende agenten. Hij gaf een valse naam op en werd aangehouden. In het politiebureau werd zijn ware identiteit bekend. Daarbij bleek dat hij nog 114 dagen gevangenisstraf tegoed had. De man is ingesloten en overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Man raakt gewond bij arbeidsongeval

OOSTERHOUT: Politie en ambulance werden maandagmiddag 29 augustus rond 12.30 uur gewaarschuwd voor een arbeidsongeval op de Havenweg. Een 38-jarige Oosterhout was op een bedrijfsterrein ongelukkig ten val gekomen. Vermoedelijk is de man vanaf een container naar beneden gevallen. Er waren geen getuigen van het ongeval en ook het slachtoffer zelf kon niet exact aangeven wat er gebeurd was. Waarschijnlijk is hij even buiten kennis geweest. De man had schaafwonden in zijn gezicht en verwondingen aan zijn beide polsen opgelopen. Hij is per ambulance naar ziekenhuis in Breda gebracht. De politie stelde de Arbeidsinspectie in kennis gesteld. Deze dienst zal het ongeval nader onderzoeken.

Scooterrijder rijdt door na aanrijding

GILZE: Op maandag 29 augustus 2005, omstreeks 11.30 uur ontstond er in de Oranjestraat een aanrijding tussen een scooter en een auto. De berijder van de scooter klapte achterop een stilstaande personenauto. De bestuurster van de auto was gestopt omdat ze niet verder kon vanwege een SRV-wagen. Door de aanrijding ontstond schade aan de achterzijde van de auto. De berijder van de scooter zijn passagiere wilden echter niet hun personalia opgeven en gingen er vandoor op de felblauwe scooter. Ze vluchtten weg via de Versterstraat. De automobiliste deed aangifte bij de politie van het verkeersmisdrijf verlaten plaats ongeval. Op basis van het signalement van de scooter en de berijder stelt de politie een nader onderzoek in.

Licht gewonden bij verkeersongevallen

RAAMSDONKSVEER: Een 19-jarige fietser uit Raamsdonskveer raakte maandagmiddag 29 augustus rond 17.30 uur gewond bij een verkeersongeval. De man werd geschept door een personenauto, die bestuurd werd door een 70-jarige vrouw uit Werkendam. Het slachtoffer met zijn fiets over het fietspad vanuit het Lissenveld en wilde op de kruising rechtdoor in de richting van de Doornboom. De veroorzaakster kwam vanuit de richting van de Doornboom en wilde op de kruising linksaf de Essenboom inrijden. Bij het afslaan zag zij de fietser vermoedelijk over het hoofd, waardoor een aanrijding tussen beiden ontstond. Het slachtoffer werd van zijn fiets geworpen en klapte via de motorkap op de voorruit van de auto. Hij liep daarbij kneuzingen en schaafwonden op. Gezien de klap van de aanrijding is het slachtoffer t per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij mocht na medische behandeling weer naar huis. De politie maakte proces-verbaal op.

RAAMSDONKSVEER: Rond datzelfde tijdstip ontstond er ook een ongeval op kruising Kasteellaan / Vijfhoevenlaan. Een 75-jarige Verenaar reed in zijn invalidenwagen over de Kasteellaan in de richting van de Boterpolderlaan. Hij gaf geen voorrang aan een, voor hem van rechts komende, personenauto. Deze auto werd bestuurd door een 42-jarige man uit Raamsdonksveer. De bejaarde man raakt bij de aanrijding gewond aan zijn hoofd. Het ambulance personeel bracht hem over naar het ziekenhuis, waar de wond gelijmd werd. De man mocht daarna weer naar huis.

Politie controleert snelheid in Oosterhout

GEMEENTE OOSTERHOUT: 142 automobilisten zijn gefotografeerd toen zij op maandag 29 augustus in de gemeente Oosterhout met te hoge snelheid de radarauto van de politie passeerden. Zij krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd van het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Het overzicht van de snelheidscontrole ziet er als volgt uit:

Locatie: Burg.Holtroplaan Oosterhout, t.h.v Zuiderhout (maximum snelheid 50 km/u)
Tijdstip: van 09.45 uur tot 11.15 uur
Aantal passanten: 337
Aantal overtredingen: 7
Hoogste snelheid: 66 km/u
Bijzonderheid : Vanwege wegwerkzaamheden weinig overtreders

Locatie: Lage Molenpolderweg te Oosterhout (maximum snelheid 50 km/u) Tijdstip: van 11.30 uur tot 12.45 uur
Aantal passanten: 486
Aantal overtredingen: 84
Hoogste snelheid: 78 km/u

Locatie: Provinciale weg te Oosteind (maximum snelheid 50 km/u) Tijdstip: van 15.00 uur tot 17.30 uur
Aantal passanten: 889
Aantal overtredingen: 51
Hoogste snelheid: 76 km/u

Auteur: Jeroen Steenmeijer