GS-besluitenlijst d.d. 30 augustus 2005 Provincie Drenthe

Weeknummer 35

Nummer

Onderwerp

Besluit


1.

Beantwoording vragen ex artikel 41 Reglement van orde van het CDA over kwaliteit provinciale website.

Ingestemd met de conceptbrief.


2.

Beantwoording vragen ex artikel 41 Reglement van orde van Drents Belang over openbare orde en veiligheid.

Ingestemd met de conceptbrief.


3.

5e wijziging Begroting 2005.

Om te voldoen aan de eisen van rechtmatigheid en zorg te kunnen dragen voor een adequaat financieel management dient de Begroting 2005 als gevolg van een aantal recente ontwikkelingen te worden aangepast. Het netto-resultaat van deze wijziging bedraagt - 20.211,-- waarmee de post Vrije bestedingsruimte wordt verlaagd.


4.

Wijziging Jaarprogramma Kompas 2005

Gedeputeerde staten leggen wijzigingen in Jaarprogramma Kompas 2005 ter instemming voor aan provinciale
staten.


5.

Verordening rechtspositie gedeputeerden, staten- en commissieleden.

Deze nieuwe verordening is gebaseerd op het IPO-model. De verordening voldoet tevens aan de fiscale regelgeving.


6.

Belvedèrerapport "Een monument in beweging".

GS heeft ingestemd met de hoofdlijnen van het belvedèrerapport een monument in beweging waarin een visie voor behoud en ontwikkeling van het historische erfgoed van het gebied van de Maatschappij van weldadigheid / Frederiksoord-Wilhelminaoord is opgenomen. Voorts heeft het college zijn medewerking toegezegd bij de verdere ontwikkeling van het uitvoeringsplan voor dit gebied.


7.

Risicokaart Drenthe.

De risicokaart Drenthe is gerealiseerd en geïmplementeerd en zal vanaf 26 juli te raadplegen zijn. Het project Risicokaart is afgesloten en gaat het traject van beheer in. De stuurgroep blijft aan en gaat verder met de uitbreiding van de risicokaart tot risico-informatiesysteem. De eerste uitbreiding wordt gedaan met de regionale brandweer. Het betreft het ontwikkelen van dekkingskaarten


8.

Meerjarig integraal projectplan cultureel erfgoed.

GS stellen het meerjaren integraal projectplan cultureel erfgoed vast. Hierin wordt voor de periode 2005-2008 aangegeven welke projecten worden uitgevoerd, wie deze projecten aanstuurt en hoe de financiering loopt.


9.

Kompas-aanvraag project aanleg 2e fase
Bedrijventerrein Leeuwerikenveld II van de gemeente Coevorden.

Kompasaanvraag voor het project aanleg nieuw bedrijventerrein Leeuwerikenveld II door de gemeente Coevorden. Tekst: G.S. hebben besloten de aanvraag tot een bijdrage van 1.576.972,-- uit het Kompas voor het Noorden met een positief advies door te geleiden naar de SNN-uitvoeringsorganisatie.


10.

LEADER-bijdrage aan het project Archeologisch Steunpunt Westerveld in het Drents-Friese LEADER-gebied.

Het College van Gedeputeerde Staten heeft een bijdrage van 68.000,- beschikbaar gesteld aan de Stichting Schultehuus Diever voor het project Archeologisch Steunpunt Westerveld. Ook heeft zij

15.000,- beschikbaar gesteld uit de Reserve Stimulering Vitaal Platteland Drenthe.

Het archeologisch steunpunt Westerveld wordt gevestigd in het Schultehuus te Diever en op verschillende manieren zal aandacht zijn voor het dagelijks leven in de prehistorie o.a. exposities, geluidshoeken, video- en diapresentaties en een speciale doe- en speelruimte voor kinderen.


11.

Gemeentelijk Waterplan Hoogeveen.

De bijdrage van 6.806,70 uitkeren uit het budget Gemeentelijke waterplannen.


12.

Wet milieubeheer;
oprichtingsvergunning Handelsonderneming Tuin te Hoogeveen.

De bedenkingen ongegrond verklaard en het besluit ongewijzigd vastgesteld.


13.

Wijziging vertegenwoordiging sector natuur en milieu in de Commissie Landelijk Gebied (CLG).

In de provinciale Commissie Landelijk Gebied zijn drie zetels beschikbaar voor vertegenwoordigers van de sector natuur en milieu. Een van de leden heeft bedankt voor zijn lidmaatschap. Wij hebben vandaag een nieuw lid benoemd.


14.

Toetsing Regionaal Beheersplan Rampenbestrijding (RBR) Drenthe.

Gedeputeerde Staten hebben het Regionaal beheersplan Rampenbestrijding Drenthe getoetst. Volgens de wet Kwaliteitszorg Rampenbestrijding moeten gedeputeerde staten het Regionaal Beheersplan toetsten. GS hebben dat gedaan in de wetenschap dat binnenkort een nieuw plan zal worden vastgesteld.. Daarom laat GS bij haar toetsingsverplichting meespelen dat de regio inmiddels gestart is met de nieuwe plannen. De opmerkingen zullen in de nieuwe planvorming naar alle waarschijnlijkheid beantwoord worden. De opmerkingen van de provincie onderstrepen de uitgangstelling van Regionale Brandweer Drenthe dat het huidige plan een eerste vingeroefening is. De provincie complimenteert de RBD met die eerste vingeroefening en het daarin aangegeven uitvoeringstraject ter verbetering van de voorbereiding op de rampenbestrijding. Daarnaast wordt met name de vinger gelegd bij de transparantie van het diverse plannen en de op de Drentse situatie toegespitstheid van het plan


15.

Promotiecampagne Da's Nou Drenthe!, fase II.

GS hebben besloten de tweede fase van de promotiecampagne Das nou Drenthe van de stichting Marketing Drenthe Plus te ondersteunen en stelt de gevraagde bijdrage van 650.000,- beschikbaar. De totale kosten van het project bedragen 1.335.000,-, het bedrijfsleven brengt een bedrag van 685.000,- aan cofinanciering bijeen.

Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuurs-recht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

Mededelingen