Netwerk


VANAVOND IN NETWERK

Uitzending Netwerk: ANWB: informatie achtergehouden? Onderwerp: ANWB: informatie achtergehouden?
Uitzenddatum: Di. 30 augustus 2005, 20.30u

De ANWB verzwijgt al jaren dat ruim 400.000 leden dubbel verzekerd zijn voor hulp bij pech onderweg. Dat bleek uit een vijf jaar oud vertrouwelijk rapport dat een boze medewerker naar buiten heeft gebracht. In Netwerk reageert ANWB-directeur Guido van Woerkom.

20 miljoen extra
In het rapport, dat door De Telegraaf naar buiten werd gebracht, staat dat leden die al verzekerd zijn tegen pech via hun eigen auto-importeur of leasemaatschappij gemiddeld 50 euro kwijt zijn aan het lidmaatschap van de Wegenwacht. Daarmee ontvangt de organisatie meer dan 20 miljoen extra per jaar.

Risico's
Volgens het rapport zouden de financiële consequenties voor zowel de Wegenwacht als de ANWB groot zijn als dit naar buiten kwam. âGezien de omvangrijke financiële risicoâs heeft Hv ervoor gekozen om voor de zeer nabije toekomst het bestaan van dubbeldekkingen zo veel mogelijk te blijven maskerenâ, stelde de top van de ANWB in het rapport uit 2000.

Pechhulp
De ANWB stelt dat zij niet voor alle leden persoonlijk kunnen overzien of zij dubbel betalen. Het is bovendien niet de taak van de vereniging om hun leden daarover te informeren. Hoofddirecteur Guido van Woerkom verklaart op de ANWB-site dat de Wegenwacht bovendien de meest uitgebreide pechhulp levert

Onaangenaam verrast
âVeel leden beseffen wel dat er binnen hun pakket verzekeringen sprake is van enige overlapping maar kiezen er bewust voor de Wegenwacht aan te houden. Zij willen niet onaangenaam verrast worden, omdat andere bedrijven minder vergaande hulp bieden of omdat ze overtuigd zijn van de kwaliteit van het werk van de Wegenwachtâ, stelt hij. Links:
Het rapport op de site van De Telegraaf
Reactie van de ANWB op De Telegraaf