Gemeente Capelle a/d IJssel

Internationale Proeverij sluit zomer af in Schollevaar-Oost

Eten in Schollevaar Oost

Foto: De Jonge Krijger

Zon vierhonderd mensen bezochten afgelopen zaterdag de Internationale Proeverij & Dans 2005 in Schollevaar-Oost. Het Aquarelveld was omgedoopt tot een unieke ontmoetingsplek waar heerlijk kon worden gegeten, gepraat en gedanst. Het festijn kwam tot stand met het Capels Multicultureel Centrum (CMC), veertien zelforganisaties en enthousiaste bewoners en was het slot van de zomeractiviteiten 2005 van het project Thuis in Schollevaar-Oost.

Logo van Schollevaar Oost

In de stands kon men allerlei gerechten proeven zoals: Chinees, Moluks, Afghaans, Grieks, Hollands en Antilliaans. Voor elk wat wils. Iedereen kreeg een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld boekje met recepten, die op de Proeverij te vinden waren. De bewoners uit de verschillende culturen hadden ieder een mooie stand ingericht om de eigen cultuur te presenteren. Op het podium was voortdurend iets te doen. Zo was er een djembé workshop, een spetterende dans van kindercarnaval, swingende Hindoestaanse dansen en een speciale Mexicaanse dans.

Bollywood, baras en banaan

Na afloop van de Internationale Proeverij vond in het Schollebos de laatste openluchtbioscoop van het seizoen plaats. De multiculturele film stond geheel in het teken van de Internationale Proeverij: de bekende Bollywoodfilm Bride & Prejudice. Voor alle bezoekers was er wat te drinken en er werden heerlijke hapjes geserveerd: saté, gebakken banaan en baras. Een paar honderd bewoners genoten van de kleurige, muzikale en romantische film.

Thuis in Schollevaar-Oost

De activiteiten zijn onderdeel van het project Thuis in Schollevaar-Oost. De gemeente Capelle aan den IJssel en Com·wonen boden de bewoners van Schollevaar-Oost de hele zomer lang allerlei leuke activiteiten en evenementen aan. Bewoners komen uit hun huis en leren elkaar kennen. Hierdoor gaan mensen zich veiliger voelen en meer inzetten voor de eigen woonomgeving. Bewonersondersteuner Peter de Haan (BOC) luisterde bij alle activiteiten en evenementen naar de ervaringen van buurtbewoners. Bewoners die het leuk vinden om mee te helpen met de organisatie van activiteiten, kunnen contact opnemen met de Bewonersondersteuning Capelle, 010-2270809. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie.