Gemeente Capelle a/d IJssel

Vormgeven aan de toekomst. Inspraak Structuurvisie Capelle aan den IJssel 2006-2020

Logo Capelle 2020

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 23 augustus 2005 een voorlopige versie van de Structuurvisie Capelle aan den IJssel 2006-2020 vastgesteld. Onder de noemer Vormgeven aan de toekomst geeft de Structuurvisie de richting aan voor de ruimtelijke en stedenbouwkundige ontwikkelingen in onze gemeente tot 2020. Tegen de achtergrond van allerlei maatschappelijke vraagstukken, zoals de toenemende verstedelijking, de groeiende mobiliteit en de vergrijzing van de bevolking is de ruimtelijke inrichting van Capelle aan den IJssel opnieuw bekeken. Vragen daarbij zijn bijvoorbeeld: Hoe kunnen we de stedelijke structuur verbeteren en de karakteristieke punten van Capelle versterken? Welke locaties bieden kans voor (her)ontwikkeling? Hoe zorgen we voor een goede bereikbaarheid van en binnen Capelle? Hoe gaat het stadshart eruit zien?

Uw reactie
Het gemeentebestuur wil graag weten wat u van de ideeën uit de Structuurvisie vindt. Daarom ligt de visie ter inzage van 31 augustus tot en met 15 oktober 2005. Vraag is of u het eens bent met de ideeën, of juist niet? Ook zijn we benieuwd of volgens u bepaalde onderwerpen ontbreken.

U kunt op twee manieren de visie inzien en reageren:
1. De Structuurvisie ligt ter inzage bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen aan: afdeling Stedelijke Ontwikkeling, t.a.v. Eveline van der Woude, Antwoordnummer
2, 2900 AB Capelle aan den IJssel.
2. De Structuurvisie staat ook op deze gemeentesite Via politiek en bestuur kunt u onder de knop structuurvisie per thema de belangrijkste punten lezen. Ook de volledige versie kunt u inzien. Uw reactie kunt u via de e-mail toesturen. Bij ontvangen reacties staan per thema de ingezonden reacties.

Vervolg
In oktober bepaalt het college welke ideeën volgens haar alsnog in de Structuurvisie worden opgenomen. Vervolgens houdt de gemeente op 9 november een stadsdebat over de structuurvisie. Raadsleden, insprekers en andere belangstellenden kunnen dan met elkaar van gedachten wisselen over de Structuurvisie en elkaars ideeën. Deze bijeenkomst dient als voorbereiding voor de vergadering van de commissie Stedelijke Ontwikkeling van 30 november, waar de Structuurvisie op de agenda staat. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad op 19 december de Structuurvisie vaststelt. De navolgende jaren wordt de visie verder uitgewerkt in projecten en actiepunten. Dit gebeurt in samenspraak met organisaties, instellingen, bedrijven en bewoners. Met in ons achterhoofd dat ene doel: een levendige stad met een eigen karakter.