Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 30 augustus 2005

Op dinsdag 30 augustus 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Veilig schoolplein

Op basis van de resultaten van de pilot Veilig Schoolplein nam het college het intentiebesluit om de schoolbesturen van het primair onderwijs de mogelijkheid te bieden om schoolterreinen te voorzien van hoge hekwerken en verlichting en de kosten hiervoor te dragen. Unaniem gaven de schoolbesturen aan van het aanbod gebruik te willen maken. Het intentiebesluit wordt omgezet in een definitief besluit.

Wijziging ventilatiesysteem Kapoentje

Het college heeft besloten een eenmalig bedrag beschikbaar te stellen voor het treffen van een noodzakelijke aanpassing aan het ventilatiesysteem van het welzijnsgebouw Louvre 1, waarin kinderdagverblijf Kapoentje is gehuisvest.

Aanwijzing toezichthouder

Het college heeft besloten een ambtenaar aan te wijzen die belast is met toezicht op de naleving van verschillende wetten als de APV, Marktverordening, Geluidshinder en de Woningwet.

Vrijstelling

Het college weigerde vrijstelling te verlenen voor de vestiging van een slagerij in het pand Hoofdweg 40. Detailhandel in het Hoofdweggebied is niet toegestaan.

ENTP-board meeting

Het college besliste de gemeente op de board meeting in Hässelby op 8 en 9 september te laten vertegenwoordigen door de burgemeester. Naast deze meeting worden presentaties gehouden over urban regeneration. De burgemeester krijgt ondersteuning van één ambtenaar.

Verzoek tot borgstelling Stichting Com.wonen

Het college stemde in met de door Com.wonen gevraagde borgstelling. Het betreft een borgstelling voor een lening die Com.wonen afsloot met de N.V. Bank Nederlandse Gemeenten.

Ontwerp Nota van Uitgangspunten concessieverlening 2007

De Stadsregio Rotterdam is bevoegd concessies te verlenen voor het openbaar vervoer. Een concessie geeft aan een vervoerbedrijf het recht om openbaar vervoer te verrichten in een gebied. In de nota staan zijn de aanpak voor de concessieverlening en de hoofdlijnen voor de programmas van eisen nader uitgewerkt. Het college bericht het dagelijks bestuur van de Stadsregio dat zij akkoord is met de nota.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

JOP Trompstraat/Sibeliusweg

Het college verleende vergunning voor het plaatsen van een JongerenOntmoetingsPlaats (JOP) op het speelterrein tussen de Trompstraat en de Sibeliusweg. Het Wijk Overleg Platform wordt geïnformeerd over het besluit.

JOP Reviusrondeel

Het college verleende vergunning voor het plaatsen van een JongerenOntmoetingsPlaats (JOP) op een perceel nabij het Reviusrondeel 376. Het Wijk Overleg Platform wordt geïnformeerd over het besluit.

Aanbesteding peuterspeelzaalwerk

Het college heeft besloten, in afwijking van de Nota Aanbestedingsbeleid peuterspeelzaalwerk, niet uit te gaan van de gemiddelde jaaromzet van 2,5 keer het inschrijfbedrag, maar in te stemmen met de helft hiervan. De financiële eis is voor een groot deel van de potentiële kandidaten niet haalbaar.

Vrijstelling Gosauterrein

Het college verleende vrijstelling van het bestemmingsplan Middelwatering ten behoeve van het bouwplan voor veertien appartementen op het Gosauterrein en de bouwvergunningen.