Miko


Omzet miko eerste halfjaar 9 % hoger

Turnhout, 30 augustus 2005 - De op Euronext genoteerde koffieservice- en kunststofverpakkingsspecialist Miko behaalde over het eerste halfjaar van 2005 een omzet van 42,86 miljoen EUR. Dit is een stijging met bijna 9 % in vergelijking met het jaar voordien. Circa 72 % van de omzet is gerealiseerd in het buitenland.

De koffieserviceactiviteiten namen 55 % van de groepsomzet voor hun rekening, de overige 45 % was voor rekening van de kunststofafdeling.

De omzet van de koffieserviceafdeling nam toe met 4 % ten opzichte van 2004. Deze stijging kwam er ondanks de eerder aangekondigde aanzienlijke daling van de verkoop naar Duitsland. Vooral in de Engelse markt kon Miko de omzet aanzwengelen, door onder meer een belangrijk contract met de sandwich- en koffieshopketen Benjys.

De omzet van kunststofverpakkingen kende een stijging met meer dan 15 %. "De kunststofafdeling heeft een zeer sterk eerste halfjaar achter zich", commentarieert Frans Michielsen, CEO van de Miko-groep. "In de loop van 2004 werd een aantal grote projecten binnengehaald die nu op kruissnelheid zijn gekomen. Tevens zien wij dat onze afdeling in Polen mooie groeicijfers haalt. Ons zeer intensieve en strenge kwaliteitsbeleid, dat wij enkele jaren geleden ook in onze Poolse vestiging hebben ingevoerd, begint nu zijn vruchten af te werpen. Onze onderneming heeft er nu een goede reputatie opgebouwd, en dit komt uiteraard de groei ten goede."

"Hoewel wij nog geen definitieve resultaten kennen, heb ik er wel een goed gevoel bij, en vertrouw ik erop dat wij de vooropgestelde verwachtingen zullen halen", aldus nog Frans Michielsen. De precieze details zullen worden gepubliceerd in de tweede helft van september 2005.

OVER MIKO
Miko is al meer dan 200 jaar actief in koffieservice en sinds een 30-tal jaren in kunststofverpakkingen, en werd in 1998 geïntroduceerd op Euronext Brussel. Miko volgt een "tweepijlerstrategie" waarbij de kernactiviteiten - koffieservice en kunststofverpakkingen - nagenoeg zelfstandige entiteiten zijn met elk hun eigen management, zodat beide activiteiten een eigen groeipad kunnen volgen. De groep stelt 503 mensen te werk en haalde in 2004 een omzet van 73,62 miljoen EUR. Het is een internationale groep met eigen ondernemingen in België, Frankrijk, Nederland, Engeland, Duitsland, Polen, Tsjechië en Slowakije.

EINDE