Politie Limburg-Noord

Politie houdt zes winkeldieven aan
Datum: 30-08-2005
Tijd bericht: 17:15
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft de afgelopen week in totaal zes personen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

District Weert
De politie heeft maandagavond op de Muntpassage in Weert een 38-jarige man uit Weert op verdenking van winkeldiefstal. Hij wilde een flesje drank ter waarde van enkele euro's meenemen zonder te betalen en werd door winkelpersoneel betrapt. De gewaarschuwde politie heeft hem voor verder onderzoek aangehouden, daaruit bleek dat hij in het verleden vaker winkeldiefstallen heeft gepleegd.

District Roermond
De politie heeft maandagmiddag op de Stadsweide in Roermond een 52-jarige man en een 45-jarige vrouw aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Beide verdachten komen uit Brazilië. Ze wilden kleding ter waarde van bijna 200 euro meenemen zonder te betalen. De twee zijn met een boete van 210 euro in vrijheid gesteld.

Op het Munsterplein in Roermond is woensdagmiddag een 23-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij was gezien met een gestolen frietpan, waarna de politie is gewaarschuwd. Hij is voor verder onderzoek aangehouden waarna bleek dat hij vaker diefstallen heeft gepleegd.

District Venlo
Op de Vleesstraat in Venlo is op vrijdagavond een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij had kleding ter waarde van ongeveer 300 euro ontvreemd. Hij is dezelfde week vermoedelijk vaker actief geweest. Dit keer heeft de beveiliging hem betrapt en overgedragen aan de politie. Hij is in verzekering gesteld.

Een 39-jarige man uit Venlo is maandagavond aangehouden op de Straelseweg in Venlo. Hij probeerde een boekje mee te nemen zonder te betalen. Bij het weggaan ging het alarm af. Hij kreeg een boete van 125 euro opgelegd.