Ingezonden persbericht


Datum 30 augustus 2005

Leiden klaar voor de start...

Leiden - 30 augustus 2005

Met de officiële lancering van de website www.rembrandt400-leiden.nl is Leiden helemaal klaar voor het Rembrandt 400 jaar. Vorige week werden er al meer dan 20.000 mini boekjes met informatie gedistribueerd onder vele bedrijven, hotels, VVV's en gemeentelijke instellingen. Met diverse projecten in de startblokken, de opening van de Latijnse School, promotiemateriaal en Rembrandt doeken in de Haarlemmerstraat begint de stad Leiden nu officieel Rembrandt te ademen.

Op de nieuwe website is in vijf talen (Nederlands, Frans, Duits, Engels en Japans) alle informatie te vinden omtrent het Rembrandtjaar. "Om op de internationale markt ook bekendheid te generen, maar ook om zoveel mogelijk mensen aan te spreken is ervoor gekozen de website in vijf talen te presenteren. Zo wordt de site voor iedereen toegankelijk en staat er voor elke specifieke doelgroep de nodige informatie op", aldus Wethouder Alexander Geertsema van de Gemeente Leiden.

De verschillende programmapunten, achtergronden, arrangementen, contact en organisatie, Rembrandt kids en een overzicht voor de pers zijn enkele onderwerpen die op de site ruimschoots aan bod komen. De vormgeving van de website is geheel in stijl van de huisstijl van Rembrandt 400 Leiden.

Op de website is ook de nieuwe bewegende banner te zien, die vrijblijvend door iedereen is te gebruiken. Met de slogan 'In Leiden zag Rembrandt het licht" is de banner een originele manier om de aandacht te trekken. Doel is natuurlijk om zoveel mogelijk bedrijven en ondernemers met affiniteit met de stad én met Rembrandt de banner te laten plaatsen op hun website om zo met elkaar het Rembrandtjaar tot een succes te maken.

Kijk voor meer informatie op www.rembrandt400-leiden.nl. Bedrijven kunnen via het kopje "Pers" de banner downloaden.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met
Trudy Kwik, Kwik & Van Hoek / Gemeente Leiden:
071 - 513 77 75 of 06 - 413 272 81
www.rembrandt400-leiden.nl

---- --
Contactpersoon
Trudy Kwik
Telefoonnummer
071 - 5137775
064132 281
Onderwerp
Banner en website Rembrandt400-leiden.nl