NVAB, Nederlandse Vereniging voor Arbeid- en Bedrijfsgeneeskunde

Praktische informatiebrieven over verwijsfunctie bedrijfsarts

De NVAB stelt informatiebrieven beschikbaar over de verwijsfunctie van de bedrijfsarts. Deze brieven zijn bestemd voor werknemers/patiënten en professionals in de gezondheidszorg. Ze zijn vanaf vandaag te downloaden via deze site.

Tot nu toe richtten de voorlichtingsactiviteiten van de NVAB zich vooral op bedrijfsartsen. Om meer bekendheid te geven aan de verwijsfunctie bij werknemers/patiënten en bij zorgprofessionals, heeft de NVAB vier informatiebrieven ontwikkeld: voor werknemers/patiënten (samen met het Breed Platform verzekerden en Werk), voor huisartsen (in overleg met het NHG en de LHV), voor medisch specialisten (in overleg met medisch specialisten), voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten (in overleg met de KNGF) en voor GGZ-hulpverleners (in overleg met GGZ Nederland)

Wat is het praktische nut van de informatiebrieven? De bedrijfsarts kan de informatiebrief:
- meegeven aan de werknemer/patiënt, samen met een kopie van de verwijsbrief;
- bij de verwijsbrief voegen voor de hulpverlener naar wie wordt verwezen;
- bij de kopie van de verwijsbrief voor de huisarts voegen.

Met het uitbrengen van deze brieven beëindigt de NVAB het project 'Implementatie Verwijsfunctie Bedrijfsarts'. Verdere implementatie-activiteiten zullen ontplooid worden in samenhang met het NVAB-project 'De factor arbeid en arbocuratieve afstemming binnen regionale ondersteuningsstructuren'.