Gemeente Alkemade


Uitwisselingsavond over welstandsnota voor vakspecialisten Alkemade

Op dinsdag 30 augustus organiseert de gemeente een uitwisselingsavond voor vakspecialisten (o.a. aannemers en architecten) over de te evalueren welstandsnota. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de personeelskantine van het gemeentehuis (op de tweede verdieping). Sinds 1 juli 2004 werkt de gemeente Alkemade met een door de gemeenteraad vastgestelde welstandsnota. In de welstandsnota is vastgelegd hoe de gemeente vorm geeft aan haar gebiedsgerichte welstandsbeleid, worden toetsingscriteria voorgeschreven en zijn de procedures voor het welstandstoezicht en organisatie beschreven.

Bij de vaststelling van de welstandsnota is door de gemeenteraad bepaald, dat ongeveer één jaar na inwerkingtreding van de nota er een evaluatiemoment moet plaatsvinden. Voordat de gemeenteraad zich gaat buigen over de nog op te stellen evaluatienotitie, willen wij graag van vakspecialisten horen wat hun ervaringen zijn met de welstandsnota; praktische en/of inhoudelijke suggesties, kritiek, opmerkingen en aanvullingen zijn dan ook zeer welkom met het oog op de komende evaluatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Van der Weide van de sectie Ruimtelijke Ordening, kamer 114, tel. (071) 332 72 08.