Ingezonden persbericht

Remote Backup, ook voor het basisonderwijs

HUIZEN - WOERDEN, 20050830 -- Station to Station levert in samenwerking met Backup-Connect vanaf september online backup voor basisscholen. Volgens Wilco Veldhuizen van Station to Station is de online backup een logische aanvulling op het al aangeboden pakket van hardware, software en beheer, allemaal speciaal voor het basisonderwijs. Veel van de werknemers van Station to Station komen uit het basisonderwijs en weten wat daar belangrijk is. "Onze ervaring is dat het maken van de backup te vaak niet goed gaat, of helemaal niet wordt gedaan.


Wij doen al het volledige beheer van de ICT op afstand, nu dus aangevuld met een online backup, zodat onze klanten zich geen zorgen meer hoeven te maken over de backup. Dankzij Backup-Connect wordt de backup nu automatisch gemaakt en direct veilig buiten de school opgeslagen in het datacenter van KPN."

Data wordt steeds belangrijker. Zowel in het bedrijfsleven als op de scholen. Het hebben van een goede backup wordt dus ook steeds belangrijker. Veel organisaties kiezen voor de online backup. Dit omdat dit de meest veilige en eenvoudige methode is om een backup te maken. De backup van de school wordt versleuteld, gecomprimeerd en verzonden via het internet. Meerdere versies van bestanden blijven bewaard en kunnen worden teruggeplaatst. Er is geen gedoe meer met tapes. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken als Incremental backup en In-File Delta backup, is er minimale belasting van het netwerk.

Over de bedrijven:

Station to Station levert ICT diensten voor basisscholen. Met een computernetwerk van Station to Station is een systeembeheerder op school niet nodig. Het computernetwerk is zo gebruikersvriendelijk ingericht dat iedere leerkracht ermee om kan gaan. Het is dus niet nodig om dure en technische netwerkbeheercursussen te volgen. De andere producten van Station to Station helpen de ICT-er bij het integreren van ICT in de lespraktijk.

Backup-Connect is een leidend online backup leverancier, met als missie:

Het leveren van de meest veilige, eenvoudige, complete en betrouwbare online (remote) backup voor het MKB.

Backup-Connect maakt gebruik van de meest moderne technologie en software, gecombineerd met het internet en heeft eigen data-servers in het veilige en geconditioneerde datacenter van KPN. De Online Backup software wordt door meer dan 5.000 bedrijven gebruikt. Backup-Connect levert haar diensten in 8 landen, via locale partners. Door deze schaalgrootte blijven de prijzen laag en is de continuïteit gewaarborgd.



Ingezonden persbericht