Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (30/8)

TILBURG, 30 augustus 2005

Politie neemt rijbewijs af van snelle motorrijder

TILBURG: Tussen 14.00 uur en 15.00 uur gebruikte de politie de lasergun bij een snelheidscontrole op de Hart van Brabantlaan. De snelheid van het verkeer dat richting het centrum reed werd gemeten en daarbij bleken 20 weggebruikers in overtreding te zijn. Een motorrijder maakte het wel heel bont door met 108 km/u over de Hart van Brabantlaan te razen. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De bestuurder bleek een 23-jarige Tilburger te zijn, die in juni 2005 zijn motorrijbewijs had gehaald. Hij raakte zijn rijbewijs meteen weer kwijt. De politie vorderde zijn rijbewijs namelijk in. Dat is overigens een standaardprocedure bij snelheidsovertredingen van meer dan 50 km/u.
Momenteel zien de boetebedragen voor snelheidsovertredingen binnen de bebouwde kom er als volgt uit:
t/m 10 km/u te snel: 30
11 t/m 15 km/u te snel: 45
16 t/m 20 km/u te snel: 70
21 t/m 25 km/u te snel: 100
26 t/m 30 km/u te snel: 125

Vanaf 30 km/u wordt het proces-verbaal dat de politie opmaakt voorgelegd aan Justitie. Vanaf die snelheid is ook de zogenaamde recidiveregeling van toepassing. De overtreder wordt geregistreerd en de geëiste straf bij de rechter wordt steeds hoger, afhankelijk van het aantal eerder begane snelheidsovertredingen.
Bij snelheidsovertredingen van meer dan 50 km/u wordt het rijbewijs ingenomen en loopt de overtreder ook de kans dat zijn voertuig in beslag wordt genomen.

Digitale oplichting

GOIRLE: Een 20-jarige vrouw uit Goirle deed in het politiebureau aangifte van oplichting. De vrouw had enkele weken geleden via internetpagina www.marktplaats.nl een MP-3 speler besteld en betaald. Ze kreeg echter nooit haar Apple Ipod geleverd. Het gestorte geldbedrag van 91,79 zag ze ook niet terug. De politie stelt een nader onderzoek in. De politie adviseert om dit soort aankopen te doen door de goederen persoonlijk op te halen of onder rembours te laten afleveren.

Auteur: Jeroen Steenmeijer