Ingezonden persbericht

30 augustus 2005

Leden van Fathers 4 Justice leggen familierechtbanken, advocatenkantoren en kinderbeschermingskantoren lam

Fathers 4 Justice maakt bekend dat haar leden het afgelopen weekeinde door heel Nederland direct actie hebben ondernomen tegen familierechtbanken, familierechtadvocaten en kinderbeschermingskantoren. In een nachtelijke actie van zondag op maandag werden door geheel Nederland ruim dertig verschillende rechtbank-, kinderbeschermings- en advocatenkantoren gesloten.

Peter Tromp, de woordvoerder van Fathers 4 Justice, deelde mee dat gisteren bij de organisatie Fathers 4 Justice in de loop van de dag een wassende stroom berichten binnenkwam van gesloten rechtbanken, kinderbeschermingskantoren en kantoren van familierechtadvocaten.

Bij de Rechtbank Utrecht was er daarbij zelfs mogelijk sprake van, dat een veiligheidsbeambte in het rechtbankgebouw raakte ingesloten. Tromp deelde mee dat de activisten echter zeker niet de bedoeling hebben gehad om de veiligheidsbeambte in te sluiten. Het voorval was mogelijk het ongelukkige gevolg van het feit dat de veiligheidsbeambte tijdens het werk voor korte tijd in slaap was gevallen.

Bij aankomst op hun werk maandagmorgen, werden honderden werknemers van rechtbanken, kinderbeschermingskantoren en enkele advocatenkantoren geconfronteerd met de gevolgen van de afsluiting van hun werklocaties. Door op de toegangsdeuren van de werklocaties aangebrachte herdenkingsfoto's werden zij daarbij herinnerd aan de 500.000 - van hun vaders en familie buitengesloten - scheidingskinderen die al aan het disfunctioneren van deze instanties ten slachtoffer vielen.

De epidemie van vaderloze gezinnen heeft voor kinderen desastreuze gevolgen. Met hun afsluitingsactie hebben de leden van Fathers 4 Justice beoogd om de altijd doormalende machinerie van het falende familierecht, die hier de oorzaak van is, gedurende een dag tot stilstand te brengen om zo 90 scheidingskinderen van dit lot te redden. Genoemde instanties zijn er namelijk gezamenlijk verantwoordelijk voor dat in Nederland elke dag 90 scheidingskinderen slachtoffer worden van buitensluiting van hun vaders en hun families.

De kantoren van familierechtadvocaten die door de landelijke actie getroffen werden, behoren daarbij tot de ergste daders van ouderverstoting en kindermishandeling. Het betreft kantoren die klinkende munt proberen te slaan uit de ellende van kinderen en hun scheidende ouders en er daarbij niet voor terugdeinzen om de kinderen tot slachtoffer van hun handelswijze te maken.

Voor meer informatie bel 030 - 238 3636 of 06 - 1829 3397of kijk op www.f4j.nl

Fathers 4 Justice heeft 4000 leden en komt op voor de rechten van kinderen op beide ouders. In Nederland wordt na scheiding van de ouders aan de helft van de scheidingskinderen de toegang tot de eigen vader en de familie van vaderskant ontzegd. Ruim 500.000 scheidingskinderen, één op elke vijf Nederlandse kinderen, groeien hierdoor nu al vaderloos op. Deze epidemie van vaderloze gezinnen heeft voor kinderen desastreuze gevolgen.