3 e persbericht van dinsdag 30 augustus 2005

Eindhoven 30-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van lastig vallen vrouw aangehouden

Na een onderzoek is maandag rond 7.30 uur een 21-jarige man aangehouden in zijn woning in Woensel Noord. Hij wordt verdacht van het lastig vallen van een vrouw van 23 jaar uit Eindhoven. Dit gebeurde op 4 augustus jl. De vrouw fietste die dag over Den Dolech toen een onbekende bromfietser naast haar kwam rijden en onzedelijke voorstellen deed. Ook betastte de man de vrouw (zie 2e persbericht van 5 augustus 2005). De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Winkeldievegges aangehouden

In een winkel aan de Piazza zijn dinsdag om 14.25 uur twee vrouwen van 19 en 21 jaar uit Den Haag en een 32-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Zij werden betrapt bij de diefstal van kleding ter waarde van 750 euro. In de auto die ze bij zich hadden lag ook nog een kledingstuk dat mogelijk gestolen is. De drie vrouwen zijn de cel ingegaan.

Eindhoven: Hennepkwekerij ontdekt in garagebox

Dinsdagmiddag is in een garagebox aan de Maalakker een hennepkwekerij ontdekt. Er stonden 242 planten. Deze planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt. De 29-jarige Eindhovense huurder van de box is gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man probeert in te breken

Op de Parklaan is dinsdag om 20.05 uur een 36-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man was bezig in te breken in een woning aan de Parklaan. Hij had al een bovenlicht opengemaakt toen de bewoners hem betrapten. De gewaarschuwde politie heeft hem aangehouden en in de cel gezet.

Helmond: Man verdacht van dealen

In zijn woning aan de Spoorstraat is dinsdag om 11.55 uur een 28-jarige Helmonder aangehouden. De politie had het vermoeden dat vanuit de woning drugs werden gedeald. In de woning vond de politie inderdaad cocaïne, ruim 80 gram. De cocaïne is in beslag genomen, evenals het geld dat gevonden werd, bijna 4500 euro. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Best: Twee verdachten winkeldiefstallen aangehouden

Op een parkeerplaats aan De Brem zijn dinsdag even na 15.00 uur een 27-jarige man uit Den Bosch en een man, waarvan de identiteit nog niet bekend is, aangehouden. De mannen worden verdacht van een aantal diefstallen bij een groothandel aan De Brem. De mannen waren daar al eerder gesignaleerd en dinsdagmiddag waren ze er weer. De politie werd in kennis gesteld en deze kon de verdachten aanhouden. Zij zouden de afgelopen tijd voor honderden euros gestolen hebben. Dat wordt uitgezocht en daarom zijn ze ingesloten.