FNV

Eindbod in groothandel levensmiddelen afgewezen

De leden van FNV Bondgenoten in de groothandel in levensmiddelen hebben het eindbod van hun werkgevers voor een nieuwe cao met grote meerderheid afgewezen. De vakbond benadrukt dat er dus geen cao ligt. Een aantal werkgevers heeft het personeel per 1 augustus een loonsverhoging van driekwart procent gegeven. Daarbij zou zijn gesuggereerd dat de nieuwe cao voor groothandels als Schuitema, Makro en Lekkerland rond is.

"De loonsverhoging is gegeven om de mensen zoet te houden en acties in te tomen", vermoedt vakbondsbestuurder Nico Meijer. "Maar het duidelijke signaal van onze leden sterkt ons om na te gaan denken over manier om de werkgevers wel te laten luisteren."

Het eindbod, dat eind juni met een negatief advies aan de leden was voorgelegd, voorzag in een driejarige cao tot 1 juli 2007 met een structurele loonsverhoging, in stappen, van 3 procent. Meijer noemde het op alle vijf speerpunten van de bond beneden de maat en dan met name als het ging om het loon en de aanvulling van het loon bij ziekte. De onderhandelingen waren een jaar geleden al in een impasse geraakt.

De leden in de sector kunnen het laatste vakbondspamflet over de stand van zaken hieronder ophalen.
Attachments:
pamflet GIL.DOC