Gemeente Tiel


Tiel Oost Methode - 175.000 euro voor plannen van bewoners

De gemeente heeft 175.000 euro gereserveerd voor projecten en plannen in Tiel Oost. Het is de bedoeling dat de bewoners zelf met voorstellen komen en een projectaanvraag indienen. Op die manier kunnen zij zelf een duidelijke bijdrage leveren aan de sociale samenhang en de leefbaarheid in Tiel Oost. Per project is maximaal 15.000 euro beschikbaar. Net als bij de Tielse Methode kiezen de bewoners van Tiel Oost zelf welke projecten zij het beste vinden voor de wijk.

Waarom Tiel Oost
Tiel Oost is één van de oudste Tielse wijken. In de wijk is van oudsher sprake van een grote saamhorigheid. De laatste tijd zijn er signalen uit de buurt dat bewoners het gevoel hebben dat de wijk achteruit gaat. Daarom krijgt Tiel Oost de komende tijd extra aandacht: de Grotebrugse Grintweg krijgt een opknapbeurt, industrieterrein Latenstein wordt aangepakt en ook voor het Ooy zijn er plannen om de wegen en het groen aan te pakken. Maar ook bewoners van Tiel Oost hebben een verantwoordelijkheid voor de leefbaarheid in de eigen woonomgeving. Er gebeurt al veel en met de Tiel Oost Methode wil de gemeente dit verder stimuleren.

Informatie wijkbewoners
Binnenkort krijgen de wijkbewoners op allerlei manieren informatie over de Tiel Oost Methode. Zo wordt eind september huis-aan-huis een folder verspreid met meer informatie over de methode en de voorwaarden waaraan de projecten moeten voldoen. Ook staan daarin voorbeelden van projecten waaraan men zou kunnen denken, zoals het opknappen van een speelveldje of het opzetten van een boodschappendienst voor oudere wijkbewoners.

De Tiel Oost Methode is onderdeel van de programmalijn Tiel Oost van het Tiels Stedelijk Ontwikkelingsbeleid II (TSOb) en is mede mogelijk dankzij financiële steun van de provincie Gelderland vanuit het Gelders Stedelijk Ontwikkelingsbeleid (GSO).

Bekijk meer informatie over TSOB II: Samenwerken in en aan Tiel-Oost.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 07 september 2005