Netwerk


VANAVOND IN NETWERK

Uitzending Netwerk: Onderzoek naar Schiedammer parkmoord Minister van Justitie Donner
Onderwerp: Onderzoek naar Schiedammer parkmoord Uitzenddatum: Di. 13 september 2005, 20.30u

Het rapport van het evaluatieonderzoek bij het Openbaar Ministerie naar de ontwikkelingen van de Schiedamse parkmoordzaak is dinsdag openbaar gemaakt. In Netwerk dinsdagavond reacties op het rapport van onder meer minister Donner van Justitie. De minister gaf vandaag ook een reactie in een brief aan de Tweede Kamer op onder meer de onthulling uit de Netwerk-uitzending van maandag 5 september.

Slordigheden
In het dinsdag gepresenteerde onderzoek staat dat het Openbaar Ministerie niet opzettelijk informatie voor de rechtbank heeft achtergehouden. Wel is er sprake van een aaneenschakeling van slordigheden en beoordelingsfouten.

Onwaarheid
Zo is er onvoldoende rekening mee gehouden dat "ook iemand die een bekentenis aflegt, een onwaarheid kan spreken". Ook zijn er al in het begin van het onderzoek fouten gemaakt bij het verzamelen en bewaren van technische sporen, zo blijkt uit het rapport.

Donner
Minister Donner schrijft in een brief aan de Tweede Kamer het te betreuren dat de twijfel van medewerkers van het NFI over de betrokkenheid van Cees B. bij de Schiedammer parkmoord niet aan de rechter is voorgelegd. De minister meent echter dat van het opzettelijk achterhouden van bewijs en gegevens geen sprake is geweest.
Links:
Reactie voorzitter van het College van Procureurs-generaal Harm Brouwer
Website van het Openbaar Ministerie
Website van het Ministerie van Justitie
Bronnen:
Brief van Minister Donner aan de Tweede Kamer
Evaluatieonderzoek Schiedammer parkmoord