1e persbericht van zondag 18 september 2005

Eindhoven 18-09-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw gewond bij aanrijding

Bij een verkeersongeval op de Anthony Fokkerweg is zaterdag om 17.35 uur een 25-jarige automobiliste uit Waalre gewond geraakt. De vrouw zag te laat dat de auto die voor haar reed moest remmen. Zij reed daarna tegen de achterkant van die auto. Ze is met verwondingen aan benen en buik in het Catharinaziekenhuis in Eindhoven opgenomen. In de voorste auto reed een 24-jarige Eindhovenaar.

Eindhoven: Man van portemonnee beroofd

Op het Lodewijk Napoleonplein is zaterdag rond 23.30 uur een 31-jarige Eindhovenaar van zijn portemonnee beroofd. Twee mannen bedreigden hem met een mes en pakten de portemonnee weg. In de portemonnee zaten pasjes en ongeveer 450 euro.

Eindhoven: Man aangehouden na huiselijk geweld

Zondag om 1.35 uur is in zijn woning in het stadsdeel Gestel een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had zijn 26-jarige vriendin enkele malen geslagen. De man is ingesloten.

Eindhoven: Overstekende man aangereden

Een 20-jarige Eindhovense man is zondag om 2.35 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Aalsterweg. De man stak plotseling, zonder te kijken, de straat over en werd aangereden door een personenauto die bestuurd werd door een 35-jarige vrouw uit Nuenen. De man is met letsel aan arm en schouder naar het ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Vechtersbaas en spuwer aangehouden

Op het Stationsplein is zondag om 3.05 uur een 32-jarige man uit Veghel aangehouden. Hij had zonder enige aanleiding een 18-jarige man uit Geldrop geslagen. Een 19-jarige man uit Geldrop die de zaak wilde sussen kreeg ook een klap. Toen de politie het 18-jarige slachtoffer vroeg wat er aan de hand was spuwde die de politieman in het gezicht. Hij werd ook aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten.

Helmond: Man na bedreigingen aangehouden

In zijn woning in Helmond is zaterdag om 21.15 uur een 40-jarige Helmonder aangehouden. Hij had eerder op de avond zijn 25-jarige ex-echtgenote achterna gezeten en haar met de dood bedreigd. De man is de cel ingegaan.

Best: Onder invloed zonder rijbewijs

Op de Prins Hendriklaan is zondag om 6.00 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij reed in een auto zonder rijbewijs en hij had gedronken. Zijn promillage was bijna 2. De auto had hij zonder toestemming van de eigenaar meegenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oost-, West en Middelbeers: Inbraak in woning

Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de St. Jorisstraat. Aan de achterzijde is een deur opengebroken en uit de woning verdwenen twee laptops, twee digitale fotocameras en een MP3-speler.

Deurne: Te snel en onder invloed

Een 30-jarige automobilist uit Deurne moest zondag zijn rijbewijs inleveren omdat hij met zijn auto veel te hard door Deurne reed. Hij reed ruim 100 waar 50 is toegestaan. Toen de politie hem op de Amer liet stoppen bleek hij ook nog gedronken te hebben. Hij blies ruim 0,8 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Inbreker overlopen

De bewoner van een woning aan de Dommelstraat ontdekte zaterdag om 17.10 uur een inbreker in zijn woning. De bewoner had even zijn woning verlaten en ontdekte toen dat hij de sleutels op de voordeur had laten zitten. Hij ging gauw naar zijn woning en zag aan de achterkant een man de woning verlaten. De inbreker liet nog wat spullen achter maar later bleek dat hij toch twee horloges en een trouwring had meegenomen.

Hapert: Dronken in de sloot

Een 59-jarige man uit Hapert reed zondag rond 2.30 uur op De Pan met zijn bestelauto de sloot in. Hij raakte niet gewond maar de politie ontdekte dat hij gedronken had. Hij blies 1,35 promille. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Een 33-jarige automobilist uit Lommel moest zijn rijbewijs inleveren nadat hij zondag om 2.30 uur op de Markt betrapt was op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van bijna 1,85. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Vijf aanhoudingen bij vechtpartij

Zondagmorgen zijn bij een massale vechtpartij in Oerle vijf personen aangehouden. De ongeregeldheden begonnen rond 3.30 uur toen een bezoeker van een horecagelegenheid uit de zaak werd gezet. Toen de politie ter plaatse kwam stormde een man op een personeelslid van de zaak af. De man, een 31-jarige Eindhovenaar, werd aangehouden. Op dat moment keerden andere bezoekers, ongeveer 100, zich tegen de politie. Met assistentie van portiers van de horecazaak, andere politiemensen en politiehonden werd de menigte onder bedwang gehouden. Een 22-jarige Veldhovenaar voldeed niet aan een vordering om weg te gaan. Hij werd aangehouden. Een 18-jarige Veldhovenaar probeerde de band van een politieauto leeg te laten lopen. Hij werd ook aangehouden. Toen hij in de politieauto werd weggebracht ging een 19-jarige Veldhovenaar voor de politieauto staan. Hij wilde niet opzij gaan staan, ook niet na enig aandringen door zachtjes tegen zijn benen te rijden. Hij sprong op de motorkap en viel daar even later van af. Hij werd aangehouden. Tenslotte werd een 18-jarige Veldhovenaar aangehouden omdat hij politiemensen uitschold. Om 4.30 uur was het weer rustig.