Gemeente Westervoort

week 37 voor de editie van 14 september 2005 Aanvragen & vergunningen
Bouwaanvragen:

* De Steenderens 54, plaatsen erfafscheiding
* Heilweg 39, plaatsen tuinhuisje

* Bergse Maat 107, plaatsen dakkapel

Sloopmeldingen:

* Kreytierstraat 47, sloop asbest dak

* Molenacker 45, sloop asbest schuur
Verleende bouwvergunning:

* Pals 30, vernieuwen garage/berging
Voorgenomen vrijstelling:

* plaatsen antennemast, Het Hazeland 15
Het bouwplan is strijdig met een onderdeel van het bestemmingsplan. Voor het bouwplan is binnen het bestemmingsplan vrijstelling mogelijk op basis van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Inzage van het bouwplan kan vanaf 15 september tot 13 oktober 2005 bij de afdeling Publiekszaken, op werkdagen van 8:30 - 12:30 uur en op afspraak tussen 14:00 - 16:00 uur. Binnen de genoemde termijn van 4 weken kan een ieder zijn of haar zienswijze bekend maken bij burgemeester en wethouders.
Vergadering Welstand:
dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur. Op de maandag daarvoor kunt u de agenda inzien bij de afdeling Publiekszaken.
Ruimte & Samenleving, tel. 3179531.
Overige verleende vergunningen

* De Twee Roeden 17 en Molenacker 26 voor het aanleggen van een inrit
Nadere informatie, onder meer over de concrete datum van deze bekendmaking, kunt u inwinnen bij de afdeling Openbare Werken, tel. 3179522 (inritvergunningen).

* Vergunning verleend aan Timmer- en aanmersbedrijf De vries voor het plaatsen van een schaftkeet en toiletcabine tot en met 7 oktober 2005 nabij Willem Alexanderstraat 2 voor uitbouw woning.
* Vergunning verleend voor het plaatsen van een bus op de parkeerplaatsen aan de Brouwerslaan van 9 tot en met 15 november 2005 van de St. Risicoanalyse hart- en vaatziekten.
* Collectevergunnning verleend aan nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind van 14 tot en met 19 november 2005. Heeft u bezwaar?
besluit is bekendgemaakt bij de aanvrager. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. De indiener van een bezwaarschrift kan, als er gelet op de betrokken belangen sprake is van spoed, tevens een voorlopige voorziening (zoals schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM te Arnhem. Hiervoor moet u griffierecht betalen. De griffier van de rechtbank kan u over deze kosten informeren.

Fraudebestrijding

In het kader van fraudebestrijding heeft de gemeente Westervoort deelgenomen aan een project waarbij de Wwb-uitkeringsbestanden gekoppeld werden aan de bestanden van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Hiertoe zijn de sofinummers van 289 uitkeringsgerechtigden doorgegeven aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer. De RDW kon daarbij 32 kentekens koppelen aan uitkeringsgerechtigden.

Over het algemeen waren deze kentekens, van voornamelijk oude auto's, bekend bij de afdeling Sociale Zaken. 10 signalen behoefden een nader onderzoek, waarbij in 1 geval de sociale recherche werd ingeschakeld. Een tweetal mensen hebben een schriftelijke waarschuwing gekregen i.v.m het niet opgeven van het in bezit hebben van een auto. Van de restrende signalen konden de klanten aantonen dat de kentekens niet meer op hun naam stonden. Dit door middel van vrijwaringbewijzen of bewijs van sloop.

Geconcludeerd kan worden dat de uitkeringsadministratie goed op de hoogte is en dat de klanten over het algemeen voldoen aan de informatieplicht zoals die geldt in een bijstandsuitkering.

Z@pp zomerspelen (met foto)

In de schoolvakantie zijn de Z@pp zomerspelen gehouden op Papendal. Deze zomerspelen worden op de televisie uitgezonden. Ook een team uit Westervoort deed mee. De deelnemers waren Joyce, Melissa, Tim en Jill. De uitzendingen zijn op zondagavond 18 (deel 1) en 25 (deel 2) september om 18.10 op Nederland 3. De herhalingen van deel 1 zijn op dinsdag 20 september om 12.50 uur, op zaterdag 24 september om 07.55 uur en op maandag 25 september om 12.50. De herhalingen van deel 2 zijn op dinsdag 27 september om 12.50 uur, op zaterdag 1 oktober om 07.55 uur en op maandag 3 oktober om 12.50 uur.