Gemeente Breda

Gemeente wil door met Museum voor Grafische Vormgeving

De gemeente Breda heeft bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek ingediend om de opschortende werking van het (hoger) beroep inzake de Monumentenvergunning voor De Beyerd, op te heffen.

De werking van de vergunning is namelijk opgeschort totdat de beroepstermijn is verstreken of totdat op het beroep is beslist.

Als de Raad van State dit verzoek honoreert kan de gemeente de monumentenvergunning in gebruik nemen en beginnen met de realisatie van het Museum voor Grafische Vormgeving.

Het college heeft vorige week besloten om de bezwaren van de Bredase Erfgoed Stichting (BReS) tegen de monumentenvergunning voor De Beyerd, opnieuw ongegrond te verklaren.

De gemeente had in een eerder stadium hoger beroep aangetekend bij de Raad van State tegen de uitspraak van de bestuursrechter dat de gemeente een nieuw besluit moest nemen op het bezwaar.

Nu dat genomen is, wil de gemeente verder met de sloop- en bouwvergunning die nodig zijn om het museum te kunnen realiseren.

Het hoger beroep van de gemeente en een eventueel beroep van de BReS zouden echter een opschortende werking hebben voor de monumentenvergunning. Derhalve heeft de gemeente de Raad van State afgelopen vrijdag verzocht de opschortende werking op te heffen.

Breda, 19 september 2005