RTL Group

Succesvolle Nederlandse motorcoureur van de Goorbergh in 'RTL Autosport'
Brabander proeft autoracerij

In de aankomende uitzending van RTL Autosport, op maandag 19 september bij RTL 7, heeft presentator Marcel Maijer Jurgen van de Goorbergh te gast. Van de Goorbergh is één van de meest succesvolle Nederlandse motorcoureurs ooit. Na jaren in de 250cc te hebben gereden, maakte hij in 1997 de overstap naar de 500CC, de klasse die later verder ging onder de naam MOTOGP. Dit seizoen reed Van den Goorbergh twee races in deze klasse als vervanger van de geblesseerde Makoto Tamada, maar de Brabander krijgt steeds meer plezier in het autoracen. In het aankomende weekend rijdt hij opnieuw mee in de Elf Benelux Racing League. Samen met Marcel Maijer blikt hij terug op die race en geeft hij zijn visie op de vaderlandse autosport.

Vaste analist Allard Kalff heeft een gesprek met Michel Florie. Deze in Thailand wonende coureur komt voor de Formule Ford-races naar Nederland en rijdt als veertiger tussen de jonge talenten en staat momenteel derde in het klassement. Tevens in RTL Autosport een samenvatting van de WTCC-race op het nieuwe circuit van Istanbul. Tom Coronel stuurt in een Seat binnen deze raceklasse. Ook de Porsche GT3 Cup Challenge komt dit weekend in actie tijdens de Trophy of the Dunes op Zandvoort. Het kampioenschap nadert zijn einde en de kans bestaat dat dit weekend de eerste kampioenen van deze nieuwe nationale koningsklasse bekend worden. RTL Autosport brengt een impressie van het razendsnelle event.

Uitzending: RTL 7, maandag 19 september, tussen 22.30 en 23.30 uur.


---

------------
Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, persdienst RTL Nederland, via tel: 035 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.

© 2005 RTL Nederland / IP