Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 september 2005

Monique Oude Wolbers en Jan Camphuis: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Tractor verleent geen voorrang aan motorrijder

Enschede

Op maandag 19 september omstreeks 17.30 uur vond een aanrijding plaats op de kruising Oude Deldenerweg/Veldbeekweg in Enschede tussen een tractor met aanhanger en een motorrijder. De tractorbestuurder, een 48-jarige Hengeloër, reed over de Oude Deldenerweg. Op de kruising met de Veldbeekweg verleende de 48-jarige geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 45-jarige motorrijder uit Halle (D), die over de Veldbeekweg reed. De motorrijder raakte gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (05-118902)

Inbraak in bedrijfspand

Bedrijfsbus en kluis met inhoud weggenomen

Enschede

In de nacht van maandag 19 september tussen 02.00 en 06.00 uur werd ingebroken in een pand van een vervoersbedrijf aan de Kottendijk in Enschede. Nadat toegang was verkregen werden twee kluizen weggenomen. In de kluizen zat de weekendopbrengst en strippenkaarten. Tevens werd een witte taxibus, merk Mercedes Benz type 308 CD!, voorzien van blauwe kentekenplaten met het nummer 11-PB-NP gestolen. De politie stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844, afdeling Enschede Noord. Ook getuigen die tussen de genoemde tijdstippen een taxibus hebben zien rijden. (05-118902)

Beroving

Man van laptop beroofd door duo op scooter

Enschede

Op maandag 19 september vond tussen 16.15 en 16.45 uur een beroving plaats op de Gemeentewerfstraat in Enschede. Een 25-jarige Enschedeër liep tussen genoemde tijdstippen over de Gemeentewerfstraat vanuit de richting HB Blijdensteinlaan in de richting Molenstraat. Hij droeg een laptop in een tas over zijn schouder. De 25-jarige hoorde hoe hem van achteren een scooter naderde en voelde plotseling een harde ruk aan de tas. De 25-jarige probeerde de tas nog vast te pakken, echter door de kracht werd deze hem uit zijn handen gerukt. Daarna zag hij hoe twee personen op een scooter er via de Nieuwe Schoolweg/van Alphenstraat vandoor gaan. Het signalement van de beide personen is als volgt: Bestuurder:
Blanke man, ongeveer 1.70m lang. Hij droeg een zwarte helm, witte trui en witte sportbroek. Bijrijder: blanke man, ongeveer 1.85 m lang. Hij droeg eveneens een zwarte helm, een wit T-shirt, witte trui om zijn middel en een zwarte sportbroek. Ze reden op een zwarte, klein model scooter. (05-119248)

Man bedreigd met mes

Verdachte aangehouden

Enschede

Op maandag 19 september omstreeks 12.30 uur vond een bedreiging en vernieling plaats aan de Wooldriksweg in Enschede. De politie trof daar een 24-jarige Enschedeër bij zijn auto aan, waarvan de ruit was vernield en waarin een deuk was getrapt. De 24-jarige wenste aangifte hiervan te doen en van het feit dat hij door de veroorzaker, een 27-jarige man uit Den Haag met een mes was bedreigd. De 24-jarige gaf aan dat hij en de 27-jarige afgelopen weekend in Den Haag al ruzie hadden gekregen. Beiden hebben een familie/schoonfamilieband met elkaar. Op maandag was de 27-jarige naar Enschede gekomen om verhaal te halen. Hij reed daarbij de 24-jarige in zijn auto klem en bedreigde hem met een mes om vervolgens genoemde vernielingen te plegen. De politie hield de 27-jarige verdachte daarop in zijn ouderlijke woning in Enschede aan. De verdachte is voor nader verhoor in verzekering gesteld en opgesloten. Het mes is in beslag genomen. (05-119082)

Drugs in woning

Aangehouden verdachte levert tevens vuurwapen uit

Enschede

Op maandag 19 september omstreeks 12.00 uur stelde de politie in verband met mogelijk drugsbezit een onderzoek in een woning in aan de Hekselbrink in Enschede. De bewoner, een 35-jarige Enschedeër, overhandigde de politie vrijwillig een zak met daarin 1,5 kilo cocaïne. Ook wees de verdachte aan waar hij een echt vuurwapen met bijbehorende munitie had verstopt. De politie hield de verdachte aan. Tijdens de huiszoeking die daarna volgde werd nog een neppistool en 12 dozen met elk 20 kg vuurwerk aangetroffen. Alle genoemde goederen zijn in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (05-119043)

Beroving met geweld

Man mishandeld en beroofd van gouden ketting

Hengelo

Op zondagnacht 18 september vond tussen 01.30 en 02.00 uur een beroving plaats op de Stadionlaan in Hengelo. Een 51-jarige Hengeloër fietste over de Stadionlaan en werd door een hem onbekende jongeman van zijn fiets geduwd. De 51-jarige kwam daardoor te vallen en liep schaafwonden op. Zijn belager sprong boven op hem en stompte hem in zijn gezicht met een blauw oog als gevolg. Vervolgens greep de overvaller de gouden ketting, welke de 51-jarige om zijn hals had, trok deze stuk en nam hem mee. De 51-jarige liep daarbij behoorlijke striemen rond zijn hals op. De overvaller ging er daarna vandoor in de richting van de Spartalaan. Het signalement van de dader is: Blanke jongeman, 20 tot 25 jaar oud. Hij was gekleed in een donkere spijkerbroek en een licht grijze jas met capuchon. De capuchon had hij over zijn hoofd getrokken. (05-119062)

Man onder trein

Politie is niet bekend met identiteit dode man

Enschede

Op zondag 18 september om 20.38 uur vond een zelfdoding plaats op de spoorlijn tussen Gronau en Glanerbrug. Een tot nu toe onbekende man sprong ter hoogte van de spoorbrug over de Glanerbeek, nog net op Duits grondgebied voor de trein en werd meegesleurd richting Glanerbrug. In overleg met de Duitse Kripo doet de Nederlandse politie het onderzoek. Er is uit het ingestelde onderzoek niet gebleken van een misdrijf of ongeval. Tot op heden is zowel in Nederland als in Duitsland nog niemand als vermist opgegeven. De politie wil graag bekend raken met de identiteit van deze man.

Het volgende signalement en/of bijzonderheden zijn bekend: Blanke man, leeftijd tussen 30 en 45 jaar oud Lengte ongeveer 1.65-1.70m lang, gezet postuur - korte, gedrongen gestalte Donkerbruin haar - licht kalend op de kruin Iets grijzende ruwe onverzorgde baard en grote ruige snor Brede neus
De man was vermoedelijk brildragend, er werd een dun zilverkleurig montuur aangetroffen met ronde glazen. Hij was gekleed in een blauwe spijkerbroek, een grijsgroen overhemd met daarover een lichtgroene kakistof bodywarmer, voorzien van diverse zakjes. Hij droeg zwarte sokken in zwarte schoenen.

Verder werd een zwart/rode rugtas aangetroffen, waarin twee kranten zaten; de Twentsche Courant Tubantia van zaterdag 17 september en het Hengelo Journaal van september 2005. Ook zat een donkerblauwe jas in de rugtas.

Eenieder die informatie kan geven welke kan leiden tot de identificatie van deze man wordt verzocht contact op te nemen met de afdeling Recherche van de politie in Enschede via nummer 0900-8844. (05-118863)

Ter attentie van de redacties: Bijgevoegd twee foto's; een van de rugtas en een van de jas van de onbekende man


---- --