Metaalunie

Nieuws
Persberichten

Karien van Gennip ontvangt Metaalunie IndustrieManifest 2005
1-9-2005

De derde dinsdag van september presenteert het kabinet zijn plannen voor de komende periode. Ook is de overheid bezig met de uitvoering van de Industriebrief om het ondernemingsklimaat in Nederland te verbeteren. Onderwerpen te over voor een debat tussen metaalondernemers en Tweede-Kamerleden. Dit debat vindt plaats op maandag 3 oktober tijdens het twaalfde Politiek Forum van de Koninklijke Metaalunie. Karien van Gennip, staatssecretaris van Economische Zaken, is te gast bij het Politiek Forum.

De Metaalunie biedt haar leden de gelegenheid om mee te praten over het industriebeleid van de overheid. Daartoe zijn op 3 oktober vijf Tweede-Kamerleden te gast, die industriebeleid als aandachtsgebied hebben. Blom (PvdA), Van den Brink (LPF), Van Egerschot (VVD), Kortenhorst (CDA) en Marijnissen (SP). Zij discussiëren onder leiding van voormalig MKB-Nederland voorzitter Hans de Boer met de metaalondernemers.

De onderwerpen voor het debat liggen nog niet vast. Wél is zeker dat een aantal kabinetsplannen omstreden is bij mkb-ondernemers in de metaal. Zo moet de verlaging van de winstbelasting door de bedrijven zelf worden opgebracht door afschaffing van bepaalde aftrekposten. En wat te denken van de onverminderd hoge administratieve lastendruk die op de schouders van het mkb-metaal rust? Ook het ontslagrecht houdt de gemoederen bezig.

Karien van Gennip, staatssecretaris van Economische Zaken, ontvangt uit handen van Metaalunievoorzitter Verhoeven het Metaalunie IndustrieManifest 2005. Dit manifest is een vervolg op het manifest uit 2003. In het Metaalunie IndustrieManifest 2005 presenteert de Metaalunie de speerpunten die nú alle prioriteit moeten krijgen van de overheid.

Ten overstaan van Karien van Gennip zal ook het Opleidingsbedrijf Metaal (OBM) worden gepresenteerd. Dit is een innovatief onderwijsconcept waarmee de Metaalunie een concrete oplossing biedt voor het dreigende tekort aan vakmensen.

Het twaalfde Politiek Forum van de Metaalunie vindt plaats op 3 oktober van 15.00 tot 18.00 uur in Nieuwegein. Leden kunnen zich telefonisch aanmelden (030-605 33 44) of via de Metaalunie Ledenportal op internet.

Reageren: berg@metaalunie.nl