Vereniging Nederlandse Gemeenten

Wereld habitat dag 2005 op 3 oktober

In 2000 stelden de Verenigde Naties de Millenniumdoelen vast: acht doelen om armoede, honger, ziektes en ongelijkheid in de wereld binnen vijftien tot twintig jaar terug te dringen. Nu, vijf jaar later lijkt dat nog niet te lukken. Reden voor een intensivering van de campagnes om de betrokkenheid van mensen bij het behalen van de doelen te vergroten.

Op Wereld Habitat Dag 2005 op 3 oktober staat het zevende Millenniumdoel centraal: voor meer mensen schoon en veilig drinkwater en goede sanitaire voorzieningen en de verbetering van levensomstandigheden van bewoners van krottenwijken (MDG 7). De dag in het Haagse World Forum Convention Center, heeft een open en interactief karakter en wordt geopend door Sybilla Dekker, minister van VROM.

Programma Tijdens de dag 2005 wordt aandacht besteed aan projecten, processen, organisaties, samenwerkingsverbanden en andere actoren die bijdragen aan het behalen van het zevende Millenniumdoel. Op de interactieve Marktplaats Habitat wordt door Habitat-cupidos gezocht naar aanknopingspunten voor afstemming en samenwerking tussen de organisaties die zich op de Marktplaats presenteren.

Op het spreekwoordelijke Habitat Platform wordt door gerenommeerde gasten uit binnen- en buitenland en de deelnemers continu gediscussieerd over actuele onderwerpen en inspirerende casestudies. In parallelprogrammas leggen partnerorganisaties van het Habitat Platform uit hoe MDG 7-projecten worden uitgevoerd, wat de resultaten zijn en wat we ervan kunnen leren. Een burgemeestersforummet onder andere Wim Deetman (Den Haag) gaat in op de rol van lokale overheden bij het behalen van de Millenniumdoelen.

Aanmelden en Informatie Op de website van het Habitat Platform kunt u de meest actuele informatie over het programma vinden. Aanmelden kan via de website van het Congres- en Studiecentrum VNG. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.