Gemeente Beuningen


Speelplekken Blanckenburg/De Balmerd

Aanpassing speelplekken
De gemeenten Beuningen is bezig alle speelvoorzieningen in de gemeente Beuningen aan te passen zodat deze voldoen aan de verscherpte eisen van het besluit Veiligheid van Attractie- en speeltoestellen. Voor het komende jaar zijn de speelplekken in Blanckenburg en De Balmerd aan de beurt.

Uitnodiging informatiebijeenkomst
Op maandag 3 oktober wordt er van 15.30 tot 17.30 uur een informatiebijeenkomst gehouden in basisschool De Beundert aan de Zanddonk 2 in Beuningen. De bewoners van de betreffende wijken zijn hiervoor per brief uitgenodigd. Helaas ontbreekt er in deze brief een halve zin in tweede alinea. Hier had het volgende moeten staan: "Ook als u geen of oudere kinderen heeft is het zinvol om langs te komen zodat u op de hoogte blijft van de veranderingen in uw wijk." Naast de buurtbewoners zijn ook andere mensen van harte welkom om de ontwerpen te bekijken.

De voorgestelde plannen zijn kort samengevat als volgt:

Morgenster, informeel terrein, geen aanpassingen

Slinger/Kling, doelgroep 0 - 12 jaar, vervanging en uitbreiding speeltoestellen

Strijdbijl, informeel terrein, geen speeltoestellen

Kleidonk, doelgroep 0 - 12 jaar, aanvulling speeltoestellen

Den Balmerd/Stoldonk, doelgroep 0 - 8 jaar, minimale aanpassingen

Den Balmerd/Oerdonk, handhaven huidige terrein, op termijn vervallen speeltoestellen

Zanddonk/Tempelstraat, doelgroep 7 - 18 jaar, aanvulling speeltoestellen

Reacties
Op 3 oktober kunt u vragen stellen en reageren op de voorgestelde plannen. Het insturen van een reactie kan tot en met 14 oktober. Binnen het beschikbare budget zijn namelijk nog eventuele aanpassingen mogelijk.