Politie Amsterdam-Amstelland

Pool (24) verdrinkt na vechtpartij
3-10-2005. In de nacht van zaterdag op zondag rond kwart voor drie werd er gevochten op de Prinsengracht ter hoogte van het Prinsengracht ziekenhuis (O.L.V.G) Hierbij raakte een man te water. Getuigen zagen dat zijn belagers hem ook nog eens met fietsen bekogelden in plaats van hem de helpende hand te bieden. Het slachtoffer verdween onder water en kwam niet meer boven. Duikers van de brandweer traceerden de 24-jarige Pool en bracht hem aan wal. Daar werd hij direct gereanimeerd. Maandagochtend rond negen uur overleed het slachtoffer in een ziekenhuis. Naar de doodsoorzaak wordt een onderzoek ingesteld. De recherche van bureau Centrum onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Daarnaast zoekt de politie naar drie mannen die vermoedelijk betrokken zijn geweest bij de vechtpartij.

Signalement verdachten:

Eén jongeman gekleed in een oranje T-shirt

Eén blond / rossige blanke jonge man gekleed in een wit T-shirt

Eén jongeman met donker haar

De recherche van het bureau Centrum is op zoek naar de woon- of verblijfplaats van de Pool. Niet bekend is of hij hier woont of dat hij als toerist ons land bezocht.

Signalement slachtoffer:

Flink postuur

Lengte 1.80 meter
Kort donker haar (gemillimeterd)
Sikje
Hij droeg de volgende kleding:
Een donkere spijkerbroek
Felrode riem
Donker grijze sportschoenen
Over de aanleiding voor de vechtpartij of de juiste toedracht is nog niets bekend.
Mensen die informatie hebben die kan leiden tot de oplossing van deze zaak of die getuige zijn geweest van de vechtpartij en wat daarop volgde worden verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam via de telefoonnummers:
0 2 0 â 5 5 9 2 1 2 1
of
0 9 0 0 â 8 8 4 4

---

Dode man in woning Diemen

3-10-2005. Vrijdagmiddag rond half vijf werd in een woning in Diemen-Noord het levenloze lichaam van een man aangetroffen. De 52-jarige bewoner werd gevonden door een huisgenoot. Feiten en omstandigheden waaronder het stoffelijk overschot werd aangetroffen duidden op een misdrijf. Inmiddels heeft sectie uitgewezen dat er inderdaad sprake is van een gewelddadige dood. De recherche van het district Oost heeft de zaak in onderzoek.

---

Man gooit vuurwapen weg

3-10-2005. Vrijdagavond liep een 40-jarige Amsterdammer tegen de lamp toen hij een vuurwapen uit zijn auto gooide, vlak voordat hij door agenten werd gecontroleerd. De man werd ingerekend en het wapen werd in beslag genomen.

Rond half twaalf betrapten agenten de automobilist op een verkeersovertreding. Toen de dienders hem aan de kant zetten om proces-verbaal op te maken werden zij door geschrokken getuigen aangesproken die meldden dat de betrokken bestuurder net iets uit de auto had gegooid. Het projectiel miste de mannen op een haar na. Toen zij keken wat hen bijna had geraakt vonden zij een geladen vuurwapen.
---