Politie Amsterdam-Amstelland

Man gooit vuurwapen weg

3-10-2005. Vrijdagavond liep een 40-jarige Amsterdammer tegen de lamp toen hij een vuurwapen uit zijn auto gooide, vlak voordat hij door agenten werd gecontroleerd. De man werd ingerekend en het wapen werd in beslag genomen.
Rond half twaalf betrapten agenten de automobilist op een verkeersovertreding. Toen de dienders hem aan de kant zetten om proces-verbaal op te maken werden zij door geschrokken getuigen aangesproken die meldden dat de betrokken bestuurder net iets uit de auto had gegooid. Het projectiel miste de mannen op een haar na. Toen zij keken wat hen bijna had geraakt vonden zij een geladen vuurwapen. Illegaal gokhuis ontdekt
na melding Bel M
3-10-2005. In de nacht van zaterdag op zondag stuitten agenten in de Gulden Winckelbuurt op een illegale gokgelegenheid. De informatie kwam binnen via de tiplijn van Meld Misdaad Anoniem. De verboden activiteiten zouden plaatsvinden in een lunchroom. Toen agenten de zaak binnenvielen, troffen zij in de kelder van deze horecagelegenheid tien personen aan die zich vermaakten met illegale gezelschapsspelen. Onder hen bevond zich de beheerder van de zaak. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het overtreden van de Wet op de Kansspelen. Drie klanten werden gearresteerd omdat ze illegaal in Nederland verbleven. Zij zijn ter beschikking gesteld van de Vreemdelingendienst. Twee van hen gaven een valse naam op. Een andere klant werd nog gezocht in verband met een zware mishandeling. Hij is ingesloten.
Messentrekker gearresteerd
5-10-2005. Dinsdagmiddag arresteerde de politie in de Werktuigstraat een 37-jarige messentrekker. De man die het aan de stok kreeg met een kennis dreigde zijn opponent tijdens een ruzie aan het mes te rijgen. Daarnaast zwaaide hij ook nog met een ijzeren staaf. Gewaarschuwde agenten slaagden erin de verdachte te overmeesteren, waarna hij werd ontwapend. De amokmaker is ingesloten.