Gemeente Rotterdam
Nr. 40
30 september 2005

weekbericht van 3 t/m 9 oktober 2005

Wethouder Van den Anker brengt werkbezoek aan wijk 110 Morgen
Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) brengt op maandag 3 oktober een werkbezoek aan de wijk 110 Morgen. Dat begint om 9.30 uur bij Humanitas Akropolis aan de Achillesstraat 290, ingang Minosstraat. Andere deelnemers zijn deelgemeentevoorzitter Hillegersberg-Schiebroek mevr. M. van Winsem en vertegenwoordigers van Roteb en Gemeentewerken. Het bezoek staat in teken van Schoon, Heel en Veilig. Tevens geeft een vertegenwoordiger van de welzijnsorganisatie Thermiek een toelichting over de aanpak van (overlastgevende) jongeren in de wijk. Daarna wordt er een schouw gelopen langs de geboekte resultaten in de wijk.
(Voor meer informatie: Programmabureau Veilig, Richard Anderiesse,
tel. 010 - 417 91 96)

Wethouder Hulman opent Giessenbaan
Wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken en Verkeer) verricht op maandag 3 oktober, samen met Bert Hofman (portefeuillehouder Buitenruimte, Milieu en Verkeer, deelgemeente Overschie) om 10.40 uur de officiële opening van de Giessenbaan. De weg, die parallel loopt aan de A20, wordt hiermee weer opengesteld voor het verkeer. De afgelopen maanden is hard gewerkt om de verkeerssituatie duidelijker en veiliger te maken. Over de gehele lengte van de Giessenbaan is een verhoogde middenberm aangebracht en zijn verkeersborden geplaatst. De aanpassingen zijn aangebracht in het kader van het Actieprogramma Verkeer en Vervoer, waarin verschillende gemeentelijke diensten en deelgemeenten samenwerken om problemen op het gebied van verkeersveiligheid, parkeren, doorstroming en leefomgeving snel op te lossen.
(Voor meer informatie: Deelgemeente Overschie, afdeling Communicatie & Voorlichting, Maarten van Veen, tel. 010 - 208 22 30)

Burgemeester Opstelten bij presentatie boek
'Pim Fortuyn en Rotterdam'
Burgemeester mr. Ivo Opstelten is op maandag 3 oktober om 15.00 uur in kamer 113 van het stadhuis aanwezig bij de presentatie van het boek 'Pim Fortuyn en Rotterdam'. Na de moord op Pim Fortuyn gaf het gemeentebestuur van Rotterdam opdracht tot het maken van een boek over Fortuyn in de periode van zijn lijsttrekkerschap voor Leefbaar Rotterdam. Albert Oosthoek, historicus bij Gemeentearchief Rotterdam, heeft deze opmerkelijke periode in de stadsgeschiedenis beschreven. 'Pim Fortuyn en Rotterdam' beschrijft Fortuyn's politieke carrière vanaf zijn eerste stap in de landelijke politiek tot aan zijn dood op 6 mei 2002.
(Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst , Edmond Messchaert,
tel. 010 - 417 91 19 of 06 - 22 50 32 91)

Wethouder Geluk praat over Wet Maatschappelijke Ondersteuning
Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) is op maandag 3 oktober om 15.00 uur te gast bij Verpleeg- en Verzorgingstehuis Meerweide, Grote Hagen 98 in Rotterdam-IJsselmonde. Hij spreekt daar over de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, die ingrijpende veranderingen met zich mee kan brengen voor ouderen, zieken en mensen met een handicap. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Ouderenraad IJsselmonde.
(Voor meer informatie: Ouderenraad Ijsselmonde, de heer Meijer,tel. 010 - 483 68 19)

Wethouder Van Sluis bezoekt havens Korea en Taipei
Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) brengt van 4 tot en met 7 oktober een bezoek aan Korea (Seoul) en Taipei . Het bezoek is bedoeld om enkele grote rederijen te bezoeken die klant zijn van de Rotterdamse haven. Daarnaast zal op enkele zakelijke bijeenkomsten de Rotterdamse haven gepromoot worden bij havens uit de regio en belangrijke logistieke bedrijven.
(Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Dirk-Jan de Vink,
tel. 010 - 417 94 28 of 06-53 32 82 31)

Wethouder Janssens verwelkomt commissaris van de koningin bij Mevlana Moskee
Wethouder Nico Janssens (Middelen en Sport) verwelkomt dinsdag 4 oktober om 18.00 uur commissaris van de koningin van de provincie Zuid-Holland, Jan Franssen, bij de Mevlanamoskee (Mevlanaplein 1). De commissaris van de koningin brengt een werkbezoek aan de moskee. Het werkbezoek is voorbereid door FORUM.
(Voor meer informatie: FORUM, Halim El Madkouri, tel. 06 - 26 06 61 33)

Wethouder Geluk zet leerkrachten in het zonnetje
Op woensdag 5 oktober om 10.30 uur brengt wethouder Leonard Geluk een attentie aan de leerkrachten op basisschool Juliana van Stolberg, Rodenrijselaan 74. Vijf oktober is de Rotterdamse dag van de leerkracht. Alle leerkrachten aan Rotterdamse scholen krijgen dan een blijk van waardering van de gemeente.
De Juliana van Stolbergschool is een pc school die zich in woord en daad wil inzetten voor integratie in het basisonderwijs.
(Voor meer informatie: Dienst Stedelijk Onderwijs, Petra Verheij,tel. 010 - 891 44 57)

Wethouder Geluk spreekt bij symposium CED-Groep Rotterdam
Op woensdag 5 oktober om 15.45 uur spreekt wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) op het symposium "Met zorg bereikt". Het symposium gaat over onderwijs aan zorgleerlingen en besteedt aandacht aan de maatschappelijke betekenis van het speciaal onderwijs en de noodzaak van voortgaande ontwikkeling van dit schooltype.
Het symposium vindt plaats in het Nederlands Architectuur Instituut, Museumpark 25 in Rotterdam.
(Voor meer informatie: CED-groep, Paul Hilte, tel. 010 -407 15 21)

Wethouder Van den Anker in jury Fanatics
Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) neemt op woensdag 5 oktober van 20.00 tot 22.00 uur deel in de jury van Fanatics, dat georganiseerd wordt in Nighttown aan de West-Kruiskade 26-28. Fanatics is een podium voor jongeren dat eenmaal per maand wordt gehouden. Het is een avond vol rap, breakdance en alles wat daar tussenin zit. Op de avond treden er tien tot twaalf groepen op. Zij krijgen ieder 3 minuten voor hun show. De jongeren regelen zelf de hele avond: van show tot presentatie. De avonden worden door circa 150 jongeren bezocht en de samenstelling is een mix van alle Rotterdamse bevolkingsgroepen. De organisator is de SKVR.
(Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Ingeborg Hoogveld,
tel. 010 - 417 26 52 of 06 - 22 50 32 91)

Wethouder Geluk bezoekt wijkfelicitatiedienst
Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) bezoekt op donderdag 6 oktober om 13.00 de wijkfelicitatiedienst Delfshaven aan de Taanderstraat 21. Deze dienst bestaat uit dames die bezoeken afleggen aan ouders van kinderen die 2 jaar zijn geworden. Zij wijzen de ouders dan op de mogelijkheden van de voorschool, kinderopvang etc. Tijdens zijn bezoek gaat de wethouder mee op huisbezoek.
(Voor meer informatie: Dienst Stedelijk Onderwijs, Ton Legerstee tel. 06-51 28 15 83)

Wethouder Bolsius presenteert 'menukaart' Mensen maken de stad
Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Wijken) presenteert op donderdag 6 oktober om 15.00 uur in kamer 120 van het stadhuis aan de Coolsingel 40, een 'menukaart' van de diensten Roteb en Gemeentewerken in het kader van het collegeprogramma Mensen maken de Stad. Roteb en Gemeentewerken doen in deze menukaart aanbiedingen aan bewoners voor extra dienstverlening voor het prettig, schoon en leefbaar houden van de straat. In het programma Mensen maken de Stad, staat het herstellen en verbeteren van de sociale verbondenheid in de stad centraal.
(Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Karín Oostenbrink-Fraai,
tel. 010 - 417 2161)

Wethouder Pastors legt eerste steen project Bergsingel
Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) legt op donderdag 6 oktober om 17.00 uur, samen met Carla Zonneveld (portefeuillehouder Buitenruimte, deelgemeente Noord) de eerste steen van het project Bergsingel. Het project dat bestaat uit 139 verschillende woningen, een parkeergarage en commerciële ruimte, wordt gebouwd in het Liskwartier in Rotterdam.
(Voor meer informatie: Dura Vermeer Bouw Rotterdam, Jaap Korteweg,
tel. 010 - 280 85 00)

Burgemeester Opstelten neemt deel aan 26e symposium Veerstichting
Burgemeester mr. Ivo Opstelten neemt op vrijdag 7 oktober om 14.30 uur deel aan het 26e symposium van de Veerstichting, dat plaatsvindt in de Pieterskerk, aan de Pieterskerkhof in Leiden. Dit jaar is het thema 'Moet Moet'. De burgemeester zal deelnemen aan een dialoog met de heren drs. ing. M.P. Bakker voorzitter van de raad van Bestuur TNT N.V., Generaal-majoor P.C. Cammaert divisiecommandant van de VN troepen in Oost-Congo en drs. G.M. de Vries EU-coördinator voor terrorismebestrijding. Het jaarlijkse symposium van de VeerStichting is al jaren een ontmoetingsplaats voor vormgevers van de maatschappij en geïnteresseerde studenten.
(Voor meer informatie: Thematicus Veerstichting, Jantien van der Laan,
tel. 071 - 514 14 24)

Wethouder Geluk opent eerste Brede School Nesselande
Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) opent op vrijdag 7 oktober om 16.00 uur het eerste gedeelte van de Brede School Nesselande, Robert van 't Hoffstraat 10. Een Brede School is een school die meer biedt dan onderwijs alleen en daarvoor nauw samenwerkt met welzijnswerk en sportverenigingen. De gedachte erachter is dat de school een centrale plek in de wijk inneemt en ook buiten schooltijden een belangrijke functie vervult voor kinderen, hun ouders en alle andere wijkbewoners.
(Voor meer informatie: Projectmagement Brede School Nesselande, Thijs Bauwens,
tel. 010 -222 36 74)

En verder.
is wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) op maandag van 17.30 tot 18.30 uur te gast bij de sociëteit Dortselaan in Taberne La Cazuela aan de Dortselaan 75c. De bijeenkomst is een informeel samenzijn, waarbij de schrijver Tejo Vlaanderen zijn nieuwste boek: Sterke Visverhalen signeert.
(Voor meer informatie: Projectbureau Dortselaan, Trudy de Bruin,
tel. 010 - 06 - 53 74 57 05)

treedt wethouder Lucas Bolsius (o.m. Sociale Zaken) op vrijdag 7 oktober om 18.00 uur op als gastheer tijdens een ontvangst voor deelnemers aan de "Second Erasmus Workshop on Molecualr Therapeutics in Acute Leukemia" in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Coolsingel 40. Dit internationale congres wordt voor de tweede keer georganiseerd door het Erasmus Medisch Centrum.
(Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Karín Fraai,
tel. 010 - 417 21 61 of 06 - 51 07 47 21)

noot voor de redactie/