Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Arnhemmer met geweld beroofd:getuigen gezocht
Publicatiedatum: 3-10-2005 15:01:27

Op de Sweerts de Landasstraat in Arnhem is in de nacht van zondag op maandag een 52-jarige Arnhemmer het slachtoffer geworden van een gewelddadige beroving. Volgens de verklaring van het slachtoffer zou hij omstreeks twee uur door drie onbekende mannen op straat zijn geschopt en geslagen. Ook zou hij bespoten zijn met een vloeistof. De daders hadden vervolgens kans gezien de portemonnee en mobiele telefoon van het slachtoffer buit te maken. Een buurtbewoonster reageerde op het schreeuwen van het slachtoffer en heeft zich over de man ontfermd. Gewaarschuwde agenten hebben nog in de omgeving gezocht maar de daders niet meer aangetroffen. De Arnhemmer raakte bij het voorval gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in en doet daarbij een beroep op getuigen, die kort voor of na het voorval mogelijk iets hebben gezien. Men kan met informatie terecht op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via `M' op 0800-7000 (meld misdaad anoniem).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verdachte van aanranding opgepakt

Publicatiedatum: 3-10-2005 15:00:56

Een 27-jarige Arnhemmer is in de nacht van zondag op maandag door de politie aangehouden op verdenking van aanranding. Dat gebeurde even na middernacht op de Bakkerstraat. Het slachtoffer, een 25-jarige vrouw, waarschuwde rond kwart over twaalf haar vriend nadat ze op weg naar huis zou zijn lastig gevallen door een onbekende man op een fiets. Ook zou hij haar betast hebben. De vriend van het slachtoffer ging vervolgens naar de man op zoek. Ondertussen was ook de politie gewaarschuwd. Op de Bakkerstraat bleek de vriend van het slachtoffer een man vast te hebben die later door het slachtoffer werd herkend als degene die haar zou hebben lastig gevallen. De man werd vervolgens door de politie aangehouden en is in verzekering gesteld. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - Velpenaar aangehouden na mishandeling taxichauffeur
Publicatiedatum: 3-10-2005 15:00:24

Een conflict tussen een passagier en een taxichauffeur op de Emmastraat in Velp is maandagochtend uitgelopen op een handgemeen. Door de politie is daarbij een 53-jarige man uit Velp aangehouden als verdachte. De man zou de taxichauffeur, een 42-jarige man uit Amsterdam, hebben geslagen. Het incident gebeurde omstreeks vier uur in de ochtend. De chauffeur waarschuwde zelf de politie toen hij problemen kreeg met een klant, die hij vanuit Amsterdam had opgepikt. De Velpenaar zou de ritprijs niet kunnen betalen. Een woordenwisseling zou zijn uitgelopen waarbij de Velpenaar de taxichauffeur sloeg. De Amsterdammer raakte daarbij niet gewond. Gewaarschuwde agenten troffen de twee nog op straat aan en hielden de Velpenaar aan. De man verzette zich tegen zijn aanhouding maar kon door de agenten worden overmeesterd. Door de taxichauffeur is aangifte gedaan. De verdachte Velpenaar is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man aangehouden na mishandeling vriendin
Publicatiedatum: 3-10-2005 14:59:33

Een 35-jarige Arnhemmer is zondagavond op de Agnietenstraat in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 36-jarige vriendin. De mishandeling zou op straat hebben plaatsgevonden. Getuigen, die het zagen gebeuren, waarschuwden de politie. Agenten troffen even later het slachtoffer liggend aan. Ze verklaarde zojuist te zijn geslagen door haar vriend. Terwijl verplegend personeel van een ambulance zich over de vrouw ontfermde kwam de 35-jarige ten tonele. Zowel het slachtoffer als de getuigen bevestigden dat hij de man was die geslagen zou hebben. De Arnhemmer werd daarop aangehouden. Aangezien de man kennelijk alcohol gedronken had werd hij ter ontnuchtering ingesloten. De man is voor verder verhoor in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rheden - verkeersruzie leidt tot ongeval: getuigen gezocht
Publicatiedatum: 3-10-2005 14:58:47

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op de A348 bij Rheden. Daarbij raakte zaterdagmiddag een achttienjarige automobilist uit Terwolde licht gewond. Volgens de verklaring van het slachtoffer reed hij op de linkerrijstrook toen een achteropkomende automobilist wilde inhalen. Nadat het slachtoffer hem voorbij had laten gaan zou de achteropkomer hem van de weg hebben gedrukt. De Terwoldenaar raakte daarbij de macht over het stuur kwijt en reed het naast de weg gelegen talud af. Vervolgens sloeg hij enkele malen over de kop. De andere partij, de bestuurder van een vermoedelijk donkerblauwe Mercedes, reed door zonder zich bekend te maken. Het slachtoffer wist op eigen gelegenheid uit de auto te komen en bleek licht gewond. Volgens de politie moeten er meerdere weggebruikers getuige zijn geweest van het voorval omdat het op dat moment erg druk was met verkeer. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie IJsselwaarden via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - bloedspoor leidt naar verdachte vernieling
Publicatiedatum: 3-10-2005 14:58:10

Arnhemse politieagenten hoefden zondag slechts een bloedspoor te volgen om uit te komen bij de verdachte van een vernieling. Omstreeks acht uur in de ochtend werd bij de politie gemeld dat er een flink bloedspoor liep in de omgeving van de Markt. Toen agenten een onderzoek instelden troffen ze bij een pand op de Markt een aantal vernielde ruiten aan. Het bloedspoor leidde naar de woning van een 38-jarige Arnhemmer. Die bleek flink gewond aan zijn hand en werd aangehouden. De man moest zich wel in het ziekenhuis onder doktersbehandeling stellen. De man verklaarde later zich niets te kunnen herinneren. Na verhoor is de Arnhemmer vrijgelaten. Justitie besloot de man te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - dronken Arnhemmer maakt brokken

Publicatiedatum: 3-10-2005 14:57:28

De Arnhemse politie heeft zondagavond proces-verbaal opgemaakt tegen een 49-jarige automobilist uit die stad wegens het rijden onder invloed. De man was betrokken geraakt bij enkele aanrijdingen. Op de Zaslaan zou de Arnhemmer tegen twee geparkeerde auto's zijn aangereden. Daarbij ontstond schade. De Arnhemmer reed vervolgens door zonder zich bekend te maken. Getuigen waarschuwden intussen de politie. Kort daarop raakte de Arnhemmer op de Schelmseweg betrokken bij een aanrijding met een tegenligger, waarbij eveneens schade ontstond. Na deze aanrijding reed de Arnhemmer wederom door en reed terug naar de Zaslaan, waar hij tegen een stoeprand strandde. Daar werd hij ook door de politie aangetroffen en aangehouden. De man rook naar alcohol en moest in het politiebureau de ademanalyse ondergaan. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van 2,09. Dat is ruim vier keer zoveel als is toegestaan. De politie heeft het rijbewijs van de Arnhemmer ingevorderd. De man zelf had verklaard zich zo goed als niets te kunnen herinneren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - beschonken automobilist aangehouden na doorrijden
Publicatiedatum: 3-10-2005 14:56:50

Een 25-jarige Arnhemse automobilist is maandagochtend door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van het doorrijden na een aanrijding. De man was tevens onder invloed van alcohol. Omstreeks half vijf in de ochtend zagen getuigen de Arnhemmer slingerend over de Nelson Mandelabrug rijden en waarschuwden de politie. Nabij de kruising met de Batavierenweg raakte de man een vangrail en reed vervolgens door. Nadat de getuigen het kenteken van de auto van de Arnhemmer hadden doorgegeven troffen agenten de man even later thuis aan. Zijn auto bleek ook beschadigd. De Arnhemmer rook naar alcohol en werd aangehouden. Bij de man werd later een alcoholpromillage gemeten van 1,56 (ruim drie keer de norm). Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden