Gemeente Leeuwarden

Water in Zuiderburen Water in Zuiderburen

Nieuw voorstel inzake optimalisatieplan Zuiderburen

Bron: Gemeente Leeuwarden (03-10-2005) Wijkwethouder Gerrit Krol, wethouder Volkshuisvesting Roel Sluiter, de secretaris van het wijkpanel Zuiderburen, de heer J. Riemsma en de heer R. van der Galien, voorzitter van de vereniging van huiseigenaren Zuiderburen, presenteerden maandag 3 oktober de door hen gemaakte afspraken inzake het eerder gedane optimalisatievoorstel Zuiderburen. De nieuwe voorstellen worden gedaan onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad van de gemeente Leeuwarden.

Naar aanleiding van de eerder gedane voorstellen door het college van burgemeester en wethouders is er meermaals overleg met het wijkpanel en de vereniging gevoerd. Tijdens dit overleg zijn de argumenten uitgewisseld over de voor- en nadelen van de optimalisatievoorstellen van de gemeente en de vervolgens door de vereniging van huiseigenaren Zuiderburen gedane voorstellen. Met name de bebouwing in de noordoosthoek (bosgedeelte) en de uitbreiding naar circa 2.000 woningen stuitte op bezwaren van het wijkpanel en de vereniging van huiseigenaren Zuiderburen.

Het wijkpanel en de vereniging van huiseigenaren Zuiderburen gaan nu akkoord met:


- de uitbreiding van het aantal te realiseren woningen van 1750 naar ca. 1900;

- wijziging van de bebouwing van de zuidkant van de Noarder Stienplaat van ligplaats voor varende schepen in een aantal vrije sectorkavels inclusief een strook van het aanwezige groenveld;
- uitbreiding van een extra kantoorlocatie aan de Drachtsterweg;
- aanleg van een fietspad langs de Langesan van de Suder Stienplaat tot en met Frouwesan;

- het wijkpanel en de vereniging van huiseigenaren zullen deze voorstellen met een positief advies voorleggen aan hun achterban;
- bestuursleden van het wijkpanel en de vereniging van huiseigenaren zullen bij procedures niet individueel bezwaar maken tegen de optimalisatievoorstellen en al lopende procedures tegen bestemmingen in de het plan instrekken.