Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 3 oktober

Alkmaar 03-10-2005 - 14.56 uur

Politie herkent enkele voetbalhooligans als relschoppers binnenstad

Alkmaar, maandag 3 oktober 2005

Naar aanleiding van de schermutselingen in de binnenstad in de nacht van zaterdag op zondag (zie eerder politiebericht van zondag 2 oktober), heeft de politie gistermiddag in het AZ-stadion het publiek geobserveerd tijdens de wedstrijd tegen NEC. Het vermoeden bestond namelijk dat de ongeregeldheden in het centrum mede zijn veroorzaakt door Alkmaarse voetbalhooligans. Bij de observatie zijn er enkele supporters herkend. De politie gaat aan de slag met hun identificatie deze week worden er dan ook meerdere aanhoudingen verwacht. Getuigen van de ongeregeldheden worden verzocht te bellen met de politie in Alkmaar: 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie zoekt getuigen van steekincident

Den Helder, maandag 3 oktober 2005

Gisteravond omstreeks 19.30 uur vond er op het Julianaplein een schermutseling plaats tussen enkele personen. Hierbij werd een 28-jarige man uit Den Helder met een mes in zijn been en buik gestoken en raakte hij zijn portemonnee kwijt. De man is buiten levensgevaar opgenomen in het Geminiziekenhuis. Een 31-jarige man uit Den Helder die mogelijk bij het steekincident betrokken is werd kort hierna op de Middenweg door de politie aangehouden. Hij is ingesloten. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident en eventuele andere verdachten. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie in Den Helder via: 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanrijding met letsel: politie zoekt bestuurder

Alkmaar, donderdag 29 september 2005

Op donderdagmiddag omstreeks 15.30 uur fietste een 60-jarige vrouw uit Alkmaar over de vlotbrug van Koedijk. Zij reed in de richting Bergen. Vanuit tegengestelde richting kwam een groepje scholieren aangefietst. Er ontstond bij het passeren een aanrijding waarbij de vrouw ten val kwam. Aanvankelijk leek de schade mee te vallen. Beide partijen reden door. Het slachtoffer moest zich echter later bij de EHBO onder behandeling laten stellen met een kapotte pink. Deze moest worden geopereerd. De kans is groot dat het slachtoffer haar pink niet meer (volledig) zal kunnen gebruiken. De politie in Alkmaar verzoek de tegenpartij of eventuele getuigen zich te melden. De politie is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Diefstal auto

T Zand, zondag 2 oktober 2005

Op zondag werd tussen 01.00 en 14.30 uur een personenauto ontvreemd vanaf de oprit bij een woning aan de Mauritsstraat in T Zand. Het ging om een zwarte Mercedes Benz E250 Sedan Oxykat met kenteken GV-PJ-32. Mogelijk is de auto omstreeks 02.00 uur gestolen. Op dat tijdstip heeft de eigenaar buiten geluiden gehoord.

Rijbewijs kwijt

Middenmeer, zondag 2 oktober 2005

Op zondagmiddag omstreeks 15.50 uur reed een 37-jarige man uit Den Helder in een personenauto over de Rijksweg onder Middenmeer. Hij reed met een snelheid van 179 km per uur (gecorrigeerd). Dat is 59 km sneller dan de toegestane 120 km per uur. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Woninginbraak

Sint Pancras, zondag 2 oktober 2005

Op zondagmiddag werd tussen 17.00 en 19.45 uur ingebroken in een tussenwoning aan de Nobelhof in Sint Pancras. De daders kwamen binnen via een slaapkamerraam aan de achterzijde van het pand. Het achterraam had op een kier gestaan. Uit de woning werden maar liefst 12 blikjes bier met een waarde van 5,49 gestolen.

Inbraak in school

Alkmaar, maandag 3 oktober 2005

Afgelopen weekend werd er ingebroken in een school aan de Van Harenlaan in Alkmaar. De daders kwamen het pand binnen door een raam te forceren. In de school werden in diverse vertrekken de kasten doorzocht. Voor zover bekend wordt er niets vermist.

Bedrijfsinbraak

Zuid-Scharwoude, maandag 3 oktober 2005

Tussen zaterdag 17.00 uur en maandagmorgen 10.30 uur werd er ingebroken in een schoonheidssalon aan de Voorburggracht in Zuid-Scharwoude De daders kwamen het pand binnen door een raam te forceren. Uit de winkel werd een laserapparaat gestolen. De dader heeft echter niets aan het apparaat omdat enkele essentiële onderdelen zijn achtergebleven.

Brandstichting

Alkmaar, zondag 2 oktober 2005

Op zondagavond omstreeks 23.45 uur bleek er in de Arubastraat in Alkmaar een stapel houten pallets in brand te staan. Ook een eco-toilet, dat vlak bij de pallets stond, ging in de vlammen op. De brandweer moest ter plaatse komen om het vuur te doven. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Aanhouding na vernieling

Enkhuizen, maandag 3 oktober 2005

Op maandagmorgen omstreeks 02.15 uur werden bij een woning aan de Davidstraat in Enkhuizen twee ramen ingegooid met een tegel. In de woning bevond zich een 22-jarige vrouw die aangaf dat haar ex-vriend de ramen zou hebben vernield. Even later kon ter plaatse de 28-jarige ex-vriend (uit Broek op Langedijk) bij de woning worden aangehouden. Tijdens de aanhouding ontstond kort een gevecht tussen acht (min of meer) bij de relationele problemen betrokken personen.

Alcoholcontrole

Breezanddijk, maandag 3 oktober 2005

Op maandagmorgen omstreeks 02.20 uur werd op de A7 te Breezanddijk een 41-jarige Zaandammer in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 540 ug/l. Dat is bijna tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal. De man was opgevallen doordat hij met zijn auto onverlicht op de uitvoegstrook van een parkeerplaats stond. Toen hij werd aangesproken bleek de man naar alcohol te ruiken. Hierop kreeg hij alleen een rijverbod, omdat hij niet rijdend was aangetroffen. Even later bleek de verdachte toch te zijn gaan rijden. Tijdens de controle die daarop volgde moest de man een ademanalyse afleggen.

Midwoud, zondag 2 oktober 2005

Op zondagavond omstreeks 21.45 uur werd een 32-jarige man uit Zwaag gecontroleerd op de Buurt in Midwoud. Deze automobilist bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies maar liefst 840 ug/l. Dat is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Snelheidscontrole

Sint Pancras, maandag 3 oktober 2005

Op maandagmorgen werd op verzoek van omwonenden een snelheidscontrole uitgevoerd op de Vronemeerweg in Sint Pancras. In totaal passeerden 426 voertuigen de controleplaats waar een maximum snelheid geldt van 80 km per uur. Slechts twee bestuurders reden te snel. Hoogst gemeten snelheid: 102 km per uur. Opvallend was dat voor 08.00 uur de snelheden veelal tussen de 80 en 90 km per uur lagen. Na 08.00 uur zakte de snelheden terug naar tussen de 70 en 80 km per uur. Mogelijk komt dit door het gebruik van de weg door (brom)fietsers.

Controle rood licht

Alkmaar, maandag 3 oktober 2005

Op maandagmorgen werd een controle gehouden bij de verkeerslichten op de Helderseweg in Alkmaar. Hier werd geconstateerd dat grote groepen fietsers massaal het rode licht negeren. Hierdoor ontstaan verkeersgevaarlijke situaties. Doordat de politie slecht met enkele personen aanwezig was, konden er maar drie fietsers worden bekeurd. De controles zullen de komende tijd met grotere inzet van personeel worden herhaald

Inbraak in bedrijf

Zwaag, maandag 3 oktober 2005

Op maandagmorgen omstreeks 02.35 uur werd er ingebroken bij een drogisterij aan de Korenbloem in Zwaag. De dader kwamen binnen door een klinker door de etalageruit te gooien. Uit de winkel werd een vitrinekast vernield waaruit enkele duurdere flessen parfum werden gesloten.

Vrachtwagenchauffeur krijgt bekeuring

Akersloot, maandag 3 oktober 2005

Op maandagmorgen was de politie onderweg naar een aanrijding op de A9 onder Akersloot. Om snel bij de plaats van het ongeval te kunnen komen reed de politiewagen met zwaailichten over de vluchtstrook. Hier werd de doorgang belemmerd door een 40-jarige uit Valkenswaard afkomstige chauffeur van een vrachtwagen die half op de vluchtstrook ging rijden. Nadat ook de sirene werd aangezet ging de man schoorvoetend naar links. Het kenteken van de vrachtwagen werd genoteerd. De chauffeur krijgt een bekeuring.