Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst - vrouw verdacht van brandstichting in caravan
Publicatiedatum: 3-10-2005 15:42:40

De politie heeft zondagavond in Elst een 30-jarige vrouw uit die plaats aangehouden op verdenking van brandstichting. Omstreeks kwart over tien brak er brand uit in een caravan op een camping in Elst. Nadat de hulpdiensten waren gewaarschuwd stelde de politie een onderzoek in. Volgens getuigen zouden de bewoners, een man en vrouw met een kind, de caravan al hebben verlaten en elders in veiligheid zijn gebracht. Toen de politie later met de vrouw in contact kwam bekende zij spontaan zelf de caravan in brand te hebben gestoken. De vrouw is daarop aangehouden. Volgens de verklaring van de vrouw zou kort daarvoor ruzie zijn geweest. Bij het voorval raakte verder niemand gewond. De caravan bleek volledig te zijn uitgebrand. De verdachte vrouw is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - vrouw (54) gedagvaard na doorrijden aanrijding
Publicatiedatum: 3-10-2005 15:37:11

Tegen een 54-jarige vrouw uit Zevenaar is door de politie proces-verbaal opgemaakt omdat zij in haar woonplaats zou zijn doorgereden na een aanrijding. De vrouw zou omstreeks 19.15 uur op de Monnetstraat tegen een geparkeerde auto aan zijn gereden. De 21-jarige eigenaresse van de auto stond buiten te praten en zag het gebeuren. Na de aanrijding reed de 54-jarige automobiliste door zonder zich bekend te maken. De gedupeerde eigenaresse had het kenteken van de auto genoteerd en waarschuwde de politie. Die wist de 54-jarige automobiliste te traceren en ging naar de woning van de vrouw. Daar werd zowel de auto als de vrouw zelf aangetroffen. Tijdens verhoor verklaarde de vrouw inderdaad te zijn doorgereden omdat zij haast had. Justitie besloot de vrouw te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lingewaard - Verkeerscontroles

Publicatiedatum: 3-10-2005 15:32:47

Het verkeershandhavingsteam heeft afgelopen zondag verkeerscontroles gehouden in Doornenburg en Bemmel (gemeente Lingewaard). Op de Karstraat tussen Bemmel en Huissen werd van 18.45 uur tot 22.15 uur gecontroleerd op snelheid en het rijden onder invloed. Van de 200 voorbijgangers, in de rijrichting van Bemmel naar Huissen, hielden zes personen zich niet aan de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 115 km/u. Er werden 455 personen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Niemand bleek echter gedronken te hebben. In Doornenburg werd van 15.00 uur tot 17.45 uur gecontroleerd op de Pannerdenseweg. Daarbij werd aandacht besteed aan snelheid, alcohol en het gebruik van de gordel. Van de 90 voorbijgangers, in de rijrichting van de pont naar Doornenburg, hielden drie personen zich niet aan de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 103 km/u. Daarbij kregen 13 personen een bekeuring omdat zij geen gordel om hadden tijdens het rijden. Er werden 15 blaastesten afgenomen waarbij niemand teveel gedronken bleek te hebben. Er werden drie processen verbaal opgemaakt voor overige verkeersovertredingen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden