Katten op dierendag beter af dan honden

Hill and knowlton

Heerhugowaard, 3 oktober 2005, De Nederlandse kat heeft het op Dierendag beter voor elkaar dan hun eeuwige concurrent, de hond. Zij het met een marginaal verschil. De helft van de hondeneigenaren zegt op Dierendag niets extras te doen voor hun geliefde viervoeter, terwijl katten in 56% van de gevallen kans maken op extra aandacht van hun baasje. Dit blijkt uit onderzoek dat Maurice de Hond uitvoerde in opdracht van verzekeringsmaatschappij Proteq dat met haar Dier & Zorg Dierenverzekering marktleider is op het gebied van dierenverzekeringen.

Wanneer baasjes van plan zijn iets extras op dierendag te doen, hoeven de honden en katten helaas niet te rekenen op originaliteit van hun baasjes. Het vertrouwde extra lekker eten, een nieuw speeltje en extra aandacht scoren hoog voor beide huisdieren. Echter, als honden iets extras krijgen, dan zullen zij hoogstwaarschijnlijk een extra kluif in hun voederbak vinden. In bijna 60% van de gevallen is hun baasje van plan dit voor te schotelen. De kluif wordt op afstand gevolgd door extra lekker eten (in 32% van de gevallen) en het geven van een nieuw speeltje (in 31% van de gevallen). De echt gelukkige hond krijgt alle drie deze extraatjes.

Katten boffen. In 71% van de gevallen krijgen zij op vier oktober extra lekker eten voorgeschoteld, zullen zij in 44% van de gevallen een nieuw speeltje aantreffen en in 39% van de keren ook nog eens extra aandacht krijgen.

Het strikje is uit
Zowel honden als katten hoeven niet te rekenen op een extra grote portie eten. Sterker nog, beide huisdiersoorten maken een even grote kans extra lang buiten te mogen lopen. Het lijkt erop dat baasjes de gezondheid van hun beestje goed in de gaten houden. Tegelijkertijd ontkracht het onderzoek het clichébeeld van honden die met een strikje in hun haar rondlopen. Slechts 2% van de hondeigenaren zegt zoiets van plan te zijn.

Verzekering
Opvallend is de stijging van het aantal huisdiereigenaren dat een ongevallen- en ziektekostenverzekering voor hun hond of kat af wil sluiten. Ook hier is de kat beter af. 13% van de eigenaren overweegt een verzekering, van de hondeneigenaren is dit 11%. Michiel van de Watering, : 'Uit onze cijfers blijkt echter het tegendeel. Op dit moment zijn er bij ons meer honden dan katten verzekerd.'

Einde persbericht


Noot voor de redactie,