Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (03/10/05)

OOSTERHOUT NB, 3 oktober 2005

Vrouw rijdt onder invloed tegen Volvo en vuilnisbak

GEERTRUIDENBERG: Een 57-jarige vrouw uit Raamsdonksveer is zondag 2 oktober omstreeks 20.30 uur met haar auto tegen een geparkeerd staande auto en een vuilnisbak gereden. De vrouw wilde wegrijden uit een parkeervak, maar kon door alcoholgebruik de afstanden tot de auto en de vuilnisbak vermoedelijk niet zo goed inschatten. De politie nam haar mee naar het politiebureau, waar uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de vrouw 740 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. De vrouw moest daarop haar rijbewijs inleveren.

Man aangehouden op verdenking van diefstal bekabeling

WERKENDAM: Surveillerende politiemensen controleerden in de nacht van zondag 2 oktober op maandag 3 oktober omstreeks 03.00 uur op de Grotewaardweg een automobilist. De man gedroeg zich verdacht en bleek bovendien een grote hoeveelheid bekabeling in zijn auto te hebben liggen. De man kon niet vertellen hoe hij aan de kabels was gekomen en werd daarop aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij bovendien een valse naam had opgegeven. Het betreft een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en was de auto niet APK gekeurd. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Vrouw gewond na kop-staartaanrijding

SPRANG-CAPELLE: Maandag 3 oktober vond omstreeks 08.30 uur op de A59 in de richting van Waalwijk ter hoogte van parkeerplaats t Labbegat een kopstaartaanrijding plaats waarbij drie autos betrokken waren. Daarbij waren een 35-jarige man uit Middelburg, een 33-jarige vrouw uit s-Gravenmoer en een 30-jarige vrouw uit Waalwijk betrokken. De man uit Middelburg had niet op tijd door dat de vrouw uit Waalwijk die voor hem reed, moest remmen, waardoor hij tegen haar auto reed. De Waalwijkse botste op haar beurt achterop de auto van de vrouw uit s-Gravenmoer. De Waalwijkse klaagde over pijn in haar nek en hoofd en is per ambulance voor controle nar een ziekenhuis gebracht.

Automobiliste rijdt fietser aan

OOSTERHOUT: Maandag 3 oktober rond 09.15 uur verleende een 32-jarige automobiliste uit Oosterhout geen voorrang aan een 16-jarige fietser uit Dongen, waardoor een aanrijding ontstond. De automobiliste wilde vanaf het Wilhelminakanaal-Noord linksaf de oprit naar de snelweg oprijden en zag de haar tegemoetkomende fietser over het hoofd. De jongen viel door de aanrijding op de motorkap van de auto en vervolgens op de grond. Hij is voor controle overgebracht naar een ziekenhuis.

Inbraak in winkel

WAALWIJK: Tussen vrijdag 30 september 17.30 uur en zondag 2 oktober 21.00 uur is ingebroken in een winkel in de Victoriestraat. Er werd een deur geforceerd om de winkel te kunnen betreden. De buit bestond uit enkele computers.

Bedrijfsinbraak

WAALWIJK: Tussen vrijdag 30 september 19.00 uur en zondag 2 oktober 11.30 uur is ingebroken in een autobedrijf aan de Eerste Zeine. Er bleek een ruit te zijn ingegooid. Uit de garage werd gereedschap weggenomen.

Man aangehouden na rijden onder invloed

GEERTRUIDENBERG / MADE: Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van zaterdag 1 oktober op zondag 2 oktober omstreeks 02.30 uur een automobilist uit de Brandestraat in Geertruidenberg komen. De man negeerde er een stopbord en vervolgde zijn weg in de richting van de Centraleweg in Geertruidenberg. Op die weg reed hij door rood licht en ging verder richting Made. De man reed met een slingerende beweging en kwam zelfs op de weghelft voor het tegemoetkomend verkeer terecht. De politiemensen konden de man op de Kanaalweg-West in Made staande houden. Uit onderzoek bleek dat de man onder invloed van alcohol was en hij moet meer naar het bureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat het ademgehalte van de man 345 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Bovendien bleek dat het rijbewijs van de man was ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Leonie van Ooijen