Politie Drenthe

Maandagmiddag

Assen 03-10-2005

Botsing, geen voorrang verlenen
EMMEN Een 17-jarige bromfietsbestuurder en zijn 16-jarige passagier uit Emmen zijn zondagavond met onbekend letsel naar het Scheperziekenhuis in Emmen gebracht. Het tweetal was betrokken bij een ongeval op de Houtweg. De jongens reden vanaf het tussenstuk bij het winkelcentrum de rijbaan van de Houtweg op om over te steken naar het Weeld. De bestuurder van de bromfiets is kennelijk zonder te stoppen de rijbaan op gereden, hij had de 49-jarige taxichauffeur uit Emmen voorrang moeten verlenen. Een botsing was het gevolg.(05-185241)

Alcohol controle

ASSEN De politie heeft een 55-jarige man uit Beilen aangehouden. De politie was bezig met een alcoholcontrole op Graswijk toen zij de man zag rijden. De man vestigde de aandacht op zich door heel onzeker over de weg te gaan. Op De Haar is de auto aan de kant gezet en is de man gevraagd een blaasproef te doen. Met een uitslag van 375 µgl/l (0,9 promille) had de man te veel drank op. De politie heeft de man een proces-verbaal gegeven. (05-185216)

Onderzoek auto-inbraken
BARGER COMPASCUUM De politie onderzoekt een serie auto-inbraken. Zaterdag werden op klaarlichte dag ingebroken in de auto van een 26-jarige inwoner van Nieuw Dordrecht. De man had zijn auto geparkeerd op de centrale weg van het parkeerterrein aan Berkenrode (Veenpark). Uit de auto werden onder meer het navigatiesysteem, een radiocd speler en versterker gestolen. De geschatte waarde 2500 euro. Op de parkeerplaats werd rond hetzelfde tijdstip ook in twee andere autos ingebroken. (05-185208)

Jongen lastig gevallen
BEILEN Een 12-jarige jongen is donderdagavond lastig gevallen. De jongen reed van na het sporten terug naar huis. Bij het gemeentehuis werd de jongen aangesproken door een man in een busje. Hij nodigde de jongen uit om mee te rijden. De jongen is verder gefietst richting de Weijerdstraat. De man is met bus achter de jongen aangereden, reed hem voorbij en parkeerde de bus dwars op de weg. De jongen heeft de situatie als zeer dreigend ervaren. De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk informatie hebben via 0900-8844. (05-184464)

Signalement

Man, ongeveer 1.80 lang, normaal postuur, kalend. Geschatte leeftijd 40 jaar.
De man reed een:

· Donkerkleurige bus

· Donkere ramen

· Glimmende sierdoppen of velgen

· Ladder op het dak

130 euro boete voor balletjespistool

EMMER COMPASCUUM Een 33-jarige man uit Nieuw Weerdinge heeft een bekeuring van 130,- gekregen voor het overtreden van de wet wapens en munitie. De man parkeerde zijn auto nabij een café aan het Oosterdiep. Hij stak een wapen in zijn broeksband, dit werd gezien door een passant die de politie waarschuwde. De politie heeft de man aangehouden en het wapen in beslag genomen. Uit onderzoek bleek het te gaan om een balletjespistool. Het pistool leek echter net echt kan dus gebruikt worden om iemand te bedreigen. Juridisch wordt dit beschreven als geschikt voor afdreiging. Hiermee was de man in overtreding. (05-185244)

Politie druk met Bob de Bouwer

ASSEN De politie heeft zondag veel werk gehad met verkeersdrukte rond het verkeerspark. Bob de Bouwer was aanwezig in het verkeerspark, ouders met kinderen kwamen in grote getale af op dit evenement. Op hetzelfde moment werd ook de Automaxx gehouden. De politie heeft het verkeer moeten regelen in verband met veel aanvoer en een file op de afrit bij Assen-zuid van de A28. (05-185174)

Politie neemt vuurwapen in
BOVENSMILDE De politie heeft een vuurwapen met patronen in beslag genomen. Twee mannen uit Bovensmilde (60 en 52 jaar) zijn aangehouden. Zondagavond werd de assistentie van de politie gevraagd bij een conflict. Tijdens het bemiddelen van het conflict kwam naar voren dat een van de beide mannen een vuurwapen in huis zou hebben. Bij onderzoek is het wapen en de patronen aangetroffen. Het wapen is in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak verder. (05-185194)

Onderzoek na mishandeling
BEILEN - De politie is bezig met een onderzoek naar mishandeling. Zondagmiddag had de politie bemiddeld bij een conflict tussen twee exen. Later op de avond is de 39-jarige man uit Steenwijkerland de woning van de 43-jarige vrouw binnengedrongen en heeft hij haar bedreigd en mishandeld. Huisgenoten van de vrouw zijn de man daarop te lijf gegaan. De man is per ambulance naar het ziekenhuis in Assen overgebracht. De politie heeft drie mannen uit Beilen (18, 19 en 21 jaar) aangehouden voor mishandeling. De politie onderzoekt deze zaak.(05-185227)

Verkeer gestremd na ongeval
DE PUNT De politie heeft maandagmorgen geassisteerd na een kop-staart aanrijding op de A28 waarbij vier autos betrokken waren. Tegen acht uur vanmorgen reden de vier bestuurder over de A28 van Vries richting Eelde. Het verkeer stagneert en er wordt geremd. Een 64-jarige bestuurder uit Vries ziet dit te laat en tikt zijn voorganger aan een 28-jarige vrouw uit Assen, die op haar beurt tegen haar voorganger schiet. Deze tikt zijn voorganger aan en wijkt uit naar links waardoor de auto tegen de vangrail aan komt. De vrouw is met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht. (05-185281)

Dana Kragten verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.

Dinsdagmorgen wordt de persvoorlichting verzorgd door Dirk Neef Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.