KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

3-10-2005

Joeri van Dijk wordt tweede tijdens RS:X Cadiz Race

Tijdens de eerste grote internationale wedstrijd op het nieuwe Olympische surfboard is Joeri van Dijk op de tweede plaats geëindigd. Wereldkampioen in de Mistral klasse Nicolas Huguet (FRA) won het evenement in het Spaanse Cadiz met slechts één punt verschil.

Vijf races werden er afgelopen weekend gevaren. Meer dan honderd surfers gaven een fascinerende voorproef van wat we in de toekomst van het Olympische windsurfen kunnen verwachten.

Op zaterdag wist Joeri een derde plaats en twee tweede plaatsen te behalen. Op de tweede dag van het evenement wist hij de eerste race op zijn naam te schrijven
Joeri over zijn overwinning: Veel mensen startten aan het pin-end maar ik startte dichter bij de startboot. Ik had een goede acceleratie tijdens de start waardoor ik vrije wind had aan die kant van de startlijn. Ik ging via de linkerkant van de baan aldoor planerend naar de bovenboei waar ik als eerste aankwam. Ook op het voordewinde rak kon ik aldoor planeren, niemand kon me inhalen alleen Huguet kon een beetje dichterbij komen maar op het laatste voordewindse rak kon ik de wedstrijd pakken. De laatste wedstrijd eindigde hij als vijfde.

Vandaag is een rustdag maar morgen gaat het Wereldkampioenschap Raceboard in hetzelfde Cadiz van start. Meer informatie en uitslagen zijn te vinden op de onderstaande website.

Internetadres: www.fav.es