Realisatie speelcircus Bambini in voormalig zwembad Vlissingen

Het arsenaal vlissingen

Na 2,5 jaar onderhandelen met Gemeente Vlissingen, gaat het er nu echt van komen. Vandaag, 3 oktober, worden de officiële koopcontracten voor het oude Sportfondsenbad te Vlissingen getekend, waardoor er nu gestart kan worden met de realisatie van speelcircus Bambini en de uitbreiding van fitnesscentrum Ten Tije.

Speelcircus Bambini
De eigenaren van Het Arsenaal en Miniatuur Walcheren zijn de initiatiefnemers voor het indoor kinderspeelcircus met horecavoorziening dat 14 april 2006 officieel geopend zal worden. Het nieuwe speelcircus zal met haar totale oppervlakte van 2.000 m2 tot de grootste indoorspeeltuinen van Nederland gaan behoren.
In het voormalige recreatiebad komen speelvoorzieningen voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 3 jaar en in het wedstrijdbad zal een speelconstructie gebouwd worden, van ca. 1.000 m2, voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De jonge bezoekers zullen zich in een groot circus wanen waarin zij zelf meespelen. De speelconstructie zal onder andere bestaan uit kleurrijke glijbanen, springkussens, klauterbanen, klimconstructies, tokkelbanen, gangenstelstels, een ballenbad met ballenkanonnen en een heuse rodelbaan. Het indoor speelcircus zal zich met name gaan richten op verblijfsrecreanten en de Walcherse bevolking.

Grote uitbreiding fitnesscentrum Ten Tije
Fitnesscentrum Ten Tije, onderdeel van Achmea Health Centers, zal in de komende maanden een totale upgrading ondergaan. Het fitnesscentrum wordt in zijn geheel vergroot van
1.200 m2 naar 2.600 m2. Het grootste gedeelte van de uitbreiding zal besteed worden aan verbetering van de huidige faciliteiten. Zo zullen de kleedkamers en fitnesszalen verbeterd worden en wordt er een extra squashbaan en groepsleszaal gerealiseerd. Naar verwachting zal dit eerste gedeelte van de upgrading in februari 2006 klaar zijn. Daarnaast zullen ook de paramedische voorzieningen worden uitgebreid met o.a. osteopathie en houdingstherapie, naast de nu al aanwezige fysiotherapie. De nieuwe voorzieningen in de tweede fase van de upgrading zijn een groot spa-gedeelte met sauna, stoombad, infraroodcabine en een beautygedeelte met schoonheidssalon, sportmassage en een extra zonnebank. Deze nieuwe voorzieningen zullen waarschijnlijk in mei 2006 opgeleverd worden.