Persberichten 3 oktober

's-Hertogenbosch 03-10-2005

Vrouw betrapt bij winkeldiefstal

's-Hertogenbosch - Zondagmiddag is een 45-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. Ze werd in een winkel aan de Markt in 's-Hertogenbosch betrapt toen ze voor 336,95 aan kleding wegnam. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is ze later die avond heengezonden.

Man aangehouden voor bedreiging

's-Hertogenbosch - zondagmiddag is een 31-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Hij werd aangehouden omdat hij een vrouw in haar woning in 's-Hertogenbosch had bedreigd met een mes. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Te veel gedronken op snorfiets

's-Hertogenbosch - Zondagavond, even voor 20.30 uur, troffen twee medewerkers van stadstoezicht op de Rompertsebaan in 's-Hertogenbosch een vrouw op een snorfiets aan. De vrouw bleek te veel te hebben gedronken om op een snorfiets te mogen rijden. Ze werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Bij controle bleek, dat de 52-jarige vrouw ruim vier keer het maximaal toegestane aan alcohol had gebruikt. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Naast de bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 11 uur.

Rijden onder invloed

Oss - Zondagmiddag, even voor 16.00 uur, werd op de Burgemeester van den Elzenlaan in Oss een 21-jarige man uit Amsterdam bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 1 uur.

-----
's-Hertogenbosch - Zondagavond, rond 22.15 uur, werd op de Hekellaan in 's-Hertogenbosch een 29-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 5 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

-----
Boxtel - Zondagavond, rond 21.15 uur, werd op de Schijndelseweg in Boxtel een 50-jarige man uit Schijndel voor hetzelfde feit bekeurd. De man had ruim vier keer het maximale aan alcohol gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 11 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

-----
Geffen - Dezelfde avond, rond 21.45 uur, werd op de Molenstraat in Geffen een 35-jarige man uit die plaats voor hetzelfde feit bekeurd. Hij kreeg ook een rijverbod van 3 uur.

-----
Sint Michielsgestel - Dezelfde avond rond 23.00 uur, werd op de van Loonstraat in Sint Michielsgestel een 43-jarige man uit die plaats bekeurd voor hetzelfde feit. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 8 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.
-----
Rosmalen - In de nacht van zondag op maandag, even na middernacht werd op de Rodenborchweg in Rosmalen een 48-jarige man uit die plaats voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van
5 uur.

-----
Heusden - In dezelfde nacht even voor 01.00 uur, werd op het Zand in Heusden een 45-jarige man uit Vlijmen voor hetzelfde feit bekeurd. Hij kreeg naast de bekeuring een rijverbod van 6 uur.

Huiselijk geweld

's-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag is een 45-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De vrouw had in de woning waar ze met haar vriend woont in 's-Hertogenbosch de boel kort en klein geslagen. Ze is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Dode en zwaar gewonde bij ongeval

Heusden - Maandagmorgen even na 08.00 uur werd een ernstig ongeval gemeld op de Provincialeweg N267 onder Heusden. Een vrachtauto, bestuurd door een 21-jarige man uit Eethen, kwam in aanrijding met een auto bestuur door een 30-jarige man uit Polen. De man uit Polen stond langs de weg te wachten om te keren. De vrachtauto kwam vanaf Wijk en Aalburg over brug over de Maas gereden. Voor de vrachtauto reed een andere vrachtauto. De Poolse man heeft de eerste vrachtauto laten passeren, waarna hij met zijn manoeuvre is begonnen. Daarbij heeft hij waarschijnlijk de tweede vrachtauto over het hoofd gezien. De auto werd in de flank aangereden door de vrachtauto. De bestuurder van de personenauto werd zodanig gewond dat hij ter plaatse overleed. Een
52-jarige Poolse passagier moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Door de bemanning van de traumahelikopter werd assistentie verleend bij het stabiliseren van dit slachtoffer. De man is in zorgwekkende toestand per ambulance overgebracht naar het Sint Elisabethziekenhuis in Tilburg.

Man aangehouden voor valsheid in geschrifte

Rosmalen - Maandagmorgen is een 19-jarige Tongolese man aangehouden. De man die als asielzoeker in Nederland verblijft had zich met een Frans paspoort bij een uitzendbureau gemeld om te kunnen werken. Bij controle door de vreemdelingpolitie van de administratie van het uitzendbureau bleek, dat de man gebruik maakte van een vals Frans paspoort. De man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor brandstichting

Nieuwkuijk - In de nacht van 7 op 8 augustus troffen politiemensen een brandende auto aan het de Venbroekstraat. Kennelijk was de auto tegen aan lantaarnpaal gereden. Naar aanleiding van die brand is een onderzoek ingesteld, waaruit is gebleken, dat een 36-jarige man uit Vlijmen een aanrijding had gehad op de Venbroekstraat in Nieuwkuijk. Na de aanrijding heeft de man de auto in brand gestoken en is weggegaan. De man is enkele dagen geleden aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man is inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Bekeuringen in verband met overtreden sluitingstijd

Drunen - Afgelopen weekeinde is door de politie speciaal gecontroleerd op de sluitingstijden van de horecagelegenheden in Drunen. Bij deze controle zijn twee horecagelegenheden bekeurd omdat zijn buiten de toegestane tijd nog open waren. Dergelijke controles zullen in de toekomst vaker worden uitgevoerd.

Lege kwekerij aangetroffen

Vlijmen - In een loods aan de Wolput heeft de politie een lege kwekerij aangetroffen. Het gaat waarschijnlijk om een reeds geoogste hennepkwekerij. In de loods werd een grote hoeveelheid spullen aangetroffen die specifiek voor kwekerijen zijn. Ook werden restanten van hennepplanten aangetroffen. Op grond van de milieuwetgeving was voor het inrichten van een kwekerij, in de loods, wat voor soort kwekerij dan ook, geen vergunning verleend. Tegen een 47-jarige man uit Vlijmen is proces-verbaal opgemaakt. De inrichting van de kwekerij is in beslag genomen.

Eenentwintig bekeuringen voor rijden in verboden richting

Vught - Maandagmorgen is op de Honderdmorgensedijk in Vught controle gehouden op het in verboden richting rijden. Over die weg mag alleen in de richting 's-Hertogenbosch worden gereden. Totaal 21 bestuurders werden bekeurd omdat ze in verboden richting reden.

Inbrekersbende aangehouden

Sint Oedenrode - In de loop van vorige week heeft de politie met de aanhouding van een 22-jarige vrouw uit Berghem een onderzoek afgerond naar bedrijfsinbraken en diefstallen. In totaal zijn vier mannen en een vrouw aangehouden in de leeftijden van 22 tot 37 jaar uit Sint Oedenrode, Eindhoven en Berghem. De verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij ruim 25 inbraken in Sint Oedenrode in de periode van juli t/m september van dit jaar. De 22-jarige vrouw wordt verdacht van heling van de gestolen fietsen. De verdachten zijn tevens betrokken geweest bij diverse diefstallen van diesel uit vrachtauto's in Sint Oedenrode.
In de nacht van maandag op dinsdag 5 september werden reeds de 29- en de 31-jarige verdachten op heterdaad door de politie aangehouden bij een inbraak in een pand aan de Hertog Hendrikstraat in Sint Oedenrode. De mannen hadden diverse inbrekerswerktuigen bij zich. Bij de
31-jarige werd tevens een aantal gripzakjes speed en hash aangetroffen. Deze zijn inbeslaggenomen. Vervolgens werd bij een huiszoeking in de woning van een van de verdachten in Sint Oedenrode de derde (34-jarige) verdachte aangehouden. In de woning trof de politie een groot aantal van diefstal afkomstige goederen waaronder fietsen en gereedschap. Diverse van deze goederen zijn inmiddels teruggegeven aan de eigenaars.
Alle verdachten zijn voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Man aangehouden voor opgeven valse gegevens

Veghel - Zondagavond is een 23-jarige man uit Veghel aangehouden. De man werd op de Beatrixsingel bekeurd voor het rijden zonder licht. Daarbij gaf de man zijn gegevens op. Nadat de man weg was bleken de gegevens niet juist te zijn. Korte tijd later troffen de politiemensen de man opnieuw waarop hij is aangehouden. Tegen de man is voor het opgeven van valse gegevens proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

Mannen aangehouden voor bedreiging

Geffen - Zondagmiddag zijn twee mannen, 21 en 24 jaar uit Rosmalen aangehouden. Ze worden ervan verdacht zondagmiddag een 24-jarige man uit Geffen op de Heestersweg in Geffen met vermoedelijk een vuurwapen te hebben bedreigd. De mannen zijn aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Oss - Zondagavond is een 38-jarige man uit Oss aangehouden. De man had eerder die avond in zijn woning in Oss zijn vrouw mishandeld en bedreigd. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Vrouw betrapt bij winkeldiefstal

Oss - 41-jarige vrouw uit Oss aangehouden. Ze werd in een winkel aan de Heschepad in Oss betrapt toen ze voor ongeveer 29,- levensmiddelen wegnam. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is ze heengezonden.