Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 3/10

TILBURG, 3 oktober 2005

Twee mannen opgepakt na brand in ondergrondse hennepkwekerij

TILBURG: Gistermiddag heeft de politie aan de Hovenierstraat door een uitslaande brand een ondergrondse hennepkwekerij ontdekt onder een werkplaats. Er stonden circa 180 henneplanten. De twee vermoedelijke exploitanten, een 52-jarige Tilburger en zijn 30-jarige zoon zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

Gistermiddag brak brand uit in een bedrijfspand aan de Hovenierstraat. Aanvankelijk was onduidelijk waar de rookontwikkeling vandaan kwam. Na onderzoek bleek dat er onder een werkplaats in een ondergrondse ruimte van circa 6 x 4 meter een hennepkwekerij was ingericht. De ruimte was uitgegraven, waarna er muren waren gemetseld en stalen kolommen waren geplaatst. In deze ruimte stonden circa 180 hennepplanten. De rook bleek via een afzuiginstallatie uit deze ruimte te komen. De oorzaak van de brand is mogelijk kortsluiting. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man verdacht van aanranding gearresteerd

TILBURG: Gistermiddag heeft de politie op aanwijzing van een badmeester in het zwembad aan de Stappegoorweg omstreeks 16.40 uur een
34-jarige Tilburger aangehouden op de verdenking van het aanranden van een 13-jarig meisje. Het slachtoffer dat aangifte deed verklaarde dat de man haar in het zwembad onzedelijk had betast en gezoend. Volgens de verdachte had hij haar alleen in de zij geprikt en was hij aan het dollen geweest. De politie heeft ook enkele getuigen gehoord en maakt proces-verbaal op.

Politie pakt rijder onder invloed

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 04.50 uur op de Rillaertsebaan een 20-jarige Tilburger aangehouden omdat hij zijn auto onder invloed van alcohol bestuurde. Hij blies 355 ugl wat overeenkomt met 0,8 promille. De verdachte was vannacht eerder omstreeks 01.30 uur op de Donkvaart in Breda ook tegen de lamp gelopen. Hij kreeg toen van de agenten een rijverbod tot 05.00 uur. De verdachte verklaarde dat hij omstreeks 04.40 uur weer was gaan rijden. De politie maakt proces-verbaal op.


35 bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG: Vanmorgen hebben agenten op de kruising van de Tongerlose Hoefstraat met de Ringbaan West en de Dr. Ahausstraat een roodlicht controle gehouden. Er werden 29 mensen daarvoor op de bon geslingerd. Ook kregen 5 bromfietsers een bekeuring omdat ze geen helm droegen. Bovendien was één gecontroleerde bromfiets niet verzekerd.

Kort lontje in het verkeer
Man aangehouden na mishandeling agent in burger

TILBURG: Een agent in burger heeft vanmorgen omstreeks 09.10 uur op de Spoorlaan een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden die hem kort daarvoor, met de vlakke hand een klap in het gezicht gegeven had.

Het incident gebeurde toen de agent met zijn dienstvoertuig vanaf de Stationsstraat links af wilde slaan en zijn weg over de Spoorlaan wilde vervolgen. De agent kreeg groen licht en moest op de kruising kracht afremmen en claxonneren om een aanrijding met de latere verdachte te voorkomen, die kennelijk het rode
voetgangersverkeerslicht had genegeerd en vanaf het Centraal Station de Spoorlaan overstak naar de Stationsstraat. De Eindhovenaar liep naar de auto van de agent toe en gaf de diender door het geopende portierraam met de vlakke hand een klap in het gelaat. De verdachte liep daarop gehaast weg. De agent wilde achteruit rijden om de man te kunnen arresteren en reed daarbij tegen de achter hem stilstaande auto. Hij stapte daarop uit en wist de man te achterhalen en aan te houden. De verdachte kon aan het bureau geen verklaring geven voor zijn gedrag. Hij houdt het op een onbewuste reactie en begrijpt zelf nog niet wat hem bezielde.

Oosterhouter opgepakt met rij-ontzegging,

TILBURG: Vanmorgen is omstreeks 09.20 uur op de Purperstraat een
37-jarige Oosterhouter aangehouden die een rij ontzegging heeft tot 1 december 2005.

De agenten controleerden de man omdat ze gezien hadden dat hij geen autogordels aan had. Bij verdere controle bleek hij ook geen rijbewijs bij zich te hebben. Daarop deden de agenten navraag bij de Gemeenschappelijke Meldkamer waarna bleek dat de man een rij-ontzegging had. Later vanmorgen werd ook zijn 34-jarige Tilburgse vriendin gearresteerd omdat ze aan het bureau aan de Ringbaan Zuid weigerde de autosleutels over te dragen aan de politie. Agenten vorderden de afgifte omdat besloten was na overleg met Justitie het voertuig waarin zij gereden hadden in beslag te nemen. De vrouw was het daar niet mee eens en weigerde daarom alle medewerking, waarop zij formeel werd aangehouden.

Auteur: Willem van Hooijdonk