2e persbericht van maandag 3 oktober 2005

Eindhoven 03-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw beroofd van tas

Maandag rond 12.15 uur is op de Klipperstraat een 25-jarige Eindhovense vrouw van haar tas beroofd. De vrouw, die vanwege een handicap met een kruk liep, werd op de Klipperstraat door een onbekende man aangesproken. Hij dreigde met een mes en zei tegen de vrouw dat hij haar portemonnee wilde hebben. De beduusde vrouw gaf haar tas, waarmee de man verdween. In de tas zat een gsm en een portemonnee met 40 euro.

Helmond: Aanhouding na aantreffen hennepkwekerij

Maandagmorgen om 9.40 uur is in een woning aan de Hoofdstraat een 33-jarige Helmonder aangehouden. Bij controle in zijn woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij met 218 planten aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Tournooistraat zijn een spelcomputer en een schroefboormachine gestolen. Dat gebeurde zondag tussen 16.45 en 22.30 uur. Een raam van de achterdeur is ingeslagen.

Best: Aanhanger en graafmachines gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein aan De Dintel zijn een aanhangwagen en twee mini-graafmachines weggehaald. Dat gebeurde het afgelopen weekeinde. Het slot van een toegangspoort is verbroken, waarna de goederen werden weggenomen.

Budel: Inbraak in een bedrijf

Tussen zondagavond 21.00 uur en maandagmorgen 8.30 uur is ingebroken een bedrijf aan de Graafschap Hornelaan. Men kwam het pand binnen door verbreking van een deur aan de achterzijde van het bedrijf. Uit het bedrijf zijn enkele documenten, een gouden damesring en ongeveer 2000 euro weggenomen.

Heeze: Inbraak in een tankstation

In een tankstation aan de Geldropseweg is tussen zondagavond 21.00 uur en maandagmorgen 3.30 uur ingebroken. Men kwam binnen door vernieling van de toegangsdeur. Uit het pand is een grote hoeveelheid rookwaren weggenomen.

Someren: Aanhouding na niet opvolgen bevel

Op de Slievenstraat is zondagavond om 21.55 uur een 39-jarige inwoner van Asten aangehouden. De man weigerde zich te verwijderen bij een brand. Hierop is hij diverse malen gevorderd waarna hij vervolgens is aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Geldrop: Bromfietsen gestolen

Uit een winkel aan de Mierloseweg zijn in de nacht van zondag op maandag vier bromfietsen weggehaald. Een deel van een hek dat toegang geeft tot de binnenplaats van de winkel is verwijderd, waarna de zaak door een niet-afgesloten deur is betreden.

Beek en Donk: Insluiping in woning

Bij een insluiping in een woning aan de Rogier Monicxlaan zijn een mobiele telefoon en 70 euro contant geld weggehaald. Dat gebeurde tussen zondag 23.30 uur en maandag 3.15 uur. Een toegangsdeur was niet afgesloten.

Eersel: Dronken scooterbestuurder raakt rijbewijs kwijt

Van een 20-jarige man uit Bladel is maandagochtend het rijbewijs ingenomen. Surveillerende agenten zagen hem rond 1.45 uur op de N284 op een scooter rijden zonder helm op. Toen ze hem daarop aanspraken, roken ze een alcohollucht. De man bleek een alcoholpromillage van 1,30 te hebben, waarop proces-verbaal is opgemaakt en het rijbewijs is afgepakt.

Veldhoven: Beeldschermen weggehaald

Bij een inbraak in een school aan de Van Aelstlaan zijn twee flatscreen beeldschermen weggehaald. Dat gebeurde het afgelopen weekeinde. Een ruit van het gebouw is ingegooid.