Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 3 oktober 2005

Joint roken op straat levert bekeuring op

BREDA: Aan de Esserstraat heeft de politie zondagavond een 17-jarige inwoner van Breda bekeurd. De jongen liep op de openbare weg een joint te roken. Toen agenten de Bredanaar fouilleerden kwamen er nog vier gevulde gripzakjes uit zijn jaszak te voorschijn. De drugs zijn in beslaggenomen.

Auto-inbreker steekt in op twee mannen: Politie stelt onderzoek in

BREDA: Een 37-jarige en een 35-jarige inwoner van Breda hebben zondagavond aangifte van mishandeling gedaan bij de politie. Rond 21:15 uur kreeg de man ongewenst bezoek in een auto van een 35-jarige vriend aan de Johan Willem Frisolaan. Een nog onbekend gebleven man hing zondagavond voorover door een raam in de auto. Deze persoon was vermoedelijk bezig om de autoradio te stelen.Toen de Bredanaren de inbreker wilden aanhouden werd het tweetal door de dief mishandeld en bedreigd met een schroevendraaier. De man maakte meerdere keren een stekende beweging in de richting van het tweetal. De 37-jarige man raakte hierbij licht gewond aan zijn arm en been. Zijn vriend raakte licht gewond aan zijn hand. De twee vrienden besloten hierop om de man te laten gaan. Die ging er vandoor, vermoedelijk samen met een 2^e dader, in de richting van de Marijke Meursstraat. De dader had de ruit van de auto vernield om binnen in de auto te komen. De politie stelt een onderzoek in.

Veertig dekzeilen opengesneden bij diefstal uit vrachtwagens

KLUNDERT: Op zondag 2 oktober is aangifte gedaan van vernieling van 40 dekzeilen van vrachtwagens bij een transportbedrijf aan de Schansweg te Klundert. De inbraken vonden plaats in de nacht van zaterdag op zondag. De dader(s) haalde daarnaast veel overhoop. Op dit moment is nog niet bekend of er goederen zijn weggenomen. Ook een ander bedrijf aan de Vlietweg kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag bezoek van inbrekers. Ook hier werden zeilen opengesneden van vrachtwagens. De buit bestond hier uit enkele dozen elektronica.

Politie houdt man aan na huisvredebreuk

BREDA: Zondagmorgen heeft de politie een 35-jarige inwoner van Breda aangehouden. Zondagmorgen bij thuiskomst trof een 27-jarige Bredase haar ex-vriend in haar woning aan. Hij had zich de toegang tot de woning verschaft door het vernielen van de voordeur. De vrouw vluchtte vervolgens de woning uit en waarschuwde de politie. Agenten hielden de man aan, maar dat ging niet zonderslag of stoot. Hij verzette zich hiertegen, waardoor hij werd geboeid. De Bredanaar bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij is in verzekering gesteld.

Politie houdt verdachte aan voor zware mishandeling

ZEVENBERGEN De politie heeft maandagmorgen in Willemstad een 50-jarige inwoner van Willemstad aangehouden. De man wordt verdacht van zware mishandeling. Op 5 mei deed een 66-jarige inwoner van Willemstad aangifte bij de politie. De man wilde op die dag aan de Pastoor Jutenlaan helpen bij een ruzie tussen zijn buurman en de 50-jarige man op straat. De woede van de 50-jarige man richtte zich vervolgens op het slachtoffer door hem te slaan en te schoppen. De politie kwam achter de identiteit van de dader na een ingesteld onderzoek. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt verhoord.

Technische Recherche stelt onderzoek in na uitbranden kampeerauto

ZEVENBERGEN: Op zondag 2 oktober werd bij de Gemeenschappelijke Meldkamer een brand gemaled in een camper aan de Kerkhofweg te Zevenbergen. Daar er gasflessen in de camper aanwezig waren, was er gevaar voor ontploffing. Door snel optreden van de brandweer kon dit niet helemaal worden voorkomen, waardoor een gasfles ontplofte. De camper werd geheel vernield. De Technische Recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Politie neemt opnieuw aangifte op van gedupeerde van reisbureau

ETTEN-LEUR: Een 47-jarige inwoner van Dordrecht heeft vandaag aangifte gedaan van oplichting. De man is een van de vele gedupeerden van het Etten-Leurse reisbureau Vakantietours.nl dat is gevestigd aan de Bredaseweg in Etten-Leur. De man had voor ruim 3000 euro een vakantie geboekt naar Turkije. De politie van Etten-Leur vermoedt dat velen door het reisbureau zijn opgelicht en verzoekt hen om van de mogelijkheid gebruik te maken om aangifte te doen bij de plaatselijke politie van hun woonplaats. Het is niet noodzakelijk dat benadeelden bij het team Etten-Leur aangifte te doen.

Politie zoekt benadeelde fietsdiefstal

BREDA: De politie is op zoek naar de eigenaar van een gestolen fiets. Op 22 september was een oplettende burger getuige van een fietsdiefstal aan het Valkeniersplein. Een getuige zag die dag rond 12:00 uur dat een man een afgesloten fiets in de kofferbak van een auto deed en er mee wegreed. De politie heeft een onderzoek ingesteld en zicht op een dader, maar een aangifte van deze diefstal ontbreekt.

Politie neemt ruim 64 fazanten inbeslag

ACHTMAAL: Bij een gezamenlijke actie van Politie, de Algemene Inspectiedienst (AID) en een jachtopziener zijn maandagmorgen aan de Roosendaalsebaan 64 fazanten in beslag genomen. De vogels bleken niet te zijn voorzien van een vaste pootring. Dit is volgens de flora- en faunawet vereist om de dieren in gevangenschap te mogen houden. Tegen de eigenaar van de fazanten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Henk Snepvangers