Gemeente Bernheze


Verkoop 31 appartementen in Heesch

In het plan De Hoef-2 wordt aan de Biezenloop het appartementengebouw de Hooge Vorssel' met in totaal 31 appartementen gebouwd. De prijzen van deze appartementen variëren van 163.500,- tot 277.000,- v.o.n. Er worden achttien appartementen aangeboden voor 163.500,-- v.o.n. Starters krijgen voor deze appartementen een extra punt. Daarnaast worden er zeven grotere middeldure appartementen, vier grote appartementen en twee penthouses gerealiseerd. (Prijzen van 197.500,-- tot 277.000,- v.o.n.) Alle appartementen hebben de beschikking over een parkeerplaats of garage en zijn volledig afgewerkt.

De procedure
De appartementen worden toegewezen op basis van het puntentoewijzingsysteem. Dit houdt in dat aan kandidaten, op basis van de door hem/haar in te vullen gegevens op het inschrijfformulier, in diverse categorieën punten worden toegekend. Enkele categorieën waarin punten worden toegekend zijn: sociale binding en doorstroming.

Inschrijven
Belangstellenden kunnen zich inschrijven door middel van een inschrijfformulier. Deze formulieren zijn, met de daarbij behorende toelichting en een exemplaar van het puntensysteem, vanaf maandag 3 oktober 2005 verkrijgbaar bij:

- Bernheze Makelaars & Adviseurs B.V., Bitswijk 10, Uden, telefoon (0413) 24 38 18;

- Jansen & Van Tuijl Makelaars o.g., 't Dorp 4, Heesch, telefoon (0412) 45 15 54
De inschrijfformulieren kunnen uitsluitend ingeleverd worden bij de gemeente. Voor de inschrijving is een bedrag van 22,50 per inschrijfformulier verschuldigd. Dit bedrag kunt u vanaf 3 oktober t/m 17 oktober 2005 tijdens de openingstijden betalen bij de kassier in de dependance van het gemeentehuis, 't Dorp 94 in Heesch. Pas na betaling van het inschrijfgeld wordt het inschrijfformulier in behandeling genomen.
Inschrijfformulieren die niet vóór 17 oktober 2005, 12.00 uur volledig ingevuld bij de gemeente binnen zijn worden niet in behandeling genomen. Vertraging bij de postbezorging is voor eigen risico

De toewijzing
Aan de hand van de gegevens op het inschrijfformulier worden punten toegekend. Degene met de meeste punten komt als nummer één op de lijst te staan, degene met het op één na hoogste puntenaantal als nummer twee, enzovoort. In deze volgorde worden de kandidaten benaderd en zal er eventueel een appartement worden toegewezen. Bij een gelijk aantal punten wordt alsnog geloot.
Er worden geen extra punten meer toegewezen. Het eventueel door u verkregen geldige extra punt uit het verleden kunt u wel inzetten bij deze uitgifte.
Indien een appartement wordt toegewezen aan een kandidaat mag deze niet aan derden doorverkopen. Betrokkene is verplicht het appartement uitsluitend zelf, met (eventuele) partner en (eventuele) kinderen, te bewonen. Dit is in overeenstemming met de algemene verkoopvoorwaarden van de Gemeente Bernheze.

Starterslening
Ten behoeve van de koop van een appartement in de prijsklasse tot 190.000,- bestaat de mogelijkheid een Starterslening' aan te vragen. De lening is in de vorm van een tweede hypotheek en bedraagt maximaal 30.000,-. Met een inkomenstoets wordt gekeken of de aanvrager in aanmerking komt voor deze extra lening. De lening wordt verstrekt in samenwerking met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Algemene informatie is op te vragen bij de gemeente Bernheze, Louise Houdijk, telefoon (0412) 45 88 88.
Voor uitleg over deze lening kunt u rechtstreeks contact opnemen met SVn (www.svn.nl) in Hoevelaken, telefoon (033) 25 39 401. In het gemeentehuis in Heesch, locatie De Misse 6 (boven De Pas), liggen de Gemeentelijke uitvoeringsregels Starterslening' en de Verordening Stimuleringsfonds Starters' ter inzage.

Meer informatie
Informatie over het uitgiftesysteem is verkrijgbaar bij de afdeling Volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en Grondzaken, cluster Grondzaken van de gemeente Bernheze, telefoon (0412) 45 88 88. Indien u meer informatie wenst over de appartementen kunt u vanaf 3 oktober 2005 terecht bij genoemde makelaar.

Aan de inhoud van deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Het college van burgemeester en wethouders is in voorkomende, bijzondere gevallen bevoegd af te wijken van het puntensysteem.