Provincie Flevoland




Verkeershinder Larserweg (N302), deel Meerkoetenweg - Vogelweg

In de periode maandag 3 oktober tot zaterdag 29 oktober worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de verhardingsconstructie van de zuidelijke rijbaan (baan richting Harderwijk) van de Larserweg (N302) tussen de aansluitingen van de Meerkoetenweg en de aansluiting van de Vogelweg. Het verkeer dient daarom in deze periode rekening te houden met enige hinder in de vorm van een langere reistijd doordat voor het verkeer slechts één rijstrook per richting beschikbaar is . Wettelijke bepalingen met betrekking tot de veiligheid van de wegwerkers maken het namelijk noodzakelijk om weggedeelten waar werkzaamheden worden verricht af te sluiten voor het verkeer.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden wordt alle verkeer afgewikkeld via de noordelijke rijbaan. Het verkeer komende vanuit de richting Lelystad zal direct na de Meerkoetenweg via een doorsteek naar de noordelijke baan wordt geleid. Kort voor de Vogelweg wordt dit verkeer weer terug geleid naar zijn eigen baan. Het verkeer vanuit de richting Harderwijk kan gewoon gebruik blijven maken van de eigen rijbaan, maar heeft tussen de aansluiting Vogelweg en de aansluiting Eendenweg slechts één rijstrook ter beschikking. De aansluitingen van de Meerkoetenweg, Eendenweg en Vogelweg blijven tijdens de werkzaamheden normaal in gebruik. Bedrijven/woningen langs deze wegen blijven daarom bereikbaar.

Wel wordt bij de aansluiting van de Eendenweg de
verkeersregelinstallatie buiten bedrijf gesteld. Deze wordt vervangen door een installatie die is afgestemd op het feit dat er tijdens de uitvoering van de werkzaamheden alleen verkeer op de noordelijke rijbaan rijdt. De bushalte bij deze aansluiting wordt gedurende de werkzaamheden verplaatst naar de middenberm.

Allereerst wordt de bovenste asfaltlaag verwijderd. Daarna worden nieuwe asfaltlagen aangebracht. Hierbij wordt het dwarsprofiel van het weggedeelte zodanig aangepast dat de afwatering gaat plaatsvinden naar de buitenberm. Na het aanbrengen van de nieuwe deklaag worden de bermen afgewerkt en wordt in de rechterkantstrook een zogeheten schrikstrook aangelegd. Weggebruikers worden bij het berijden van deze strook opgeschrikt door een rammelend geluid en daarmee geattendeerd op het feit, dat zij het einde van de rijbaan naderen en in de berm dreigen te geraken. Tot slot worden in de beide kantstroken wegdekreflectoren aangebracht. Deze wegdekreflectoren komen in de plaats van de huidige bermplanken omdat wegdekreflectoren zorgdragen voor een betere weggeleiding tijdens nachtelijke uren.