Partij van de Arbeid


PvdA Voorlichting


Plein 2


Postbus 20018, 2500 EA Den Haag


Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800


Den Haag, 30 september 2005


PvdA-Conferentie Kwaliteit is de kunst


Terug naar creativiteit en kwaliteit in zorg & zorgbeleid


Op maandag 3 oktober organiseert de PvdA een conferentie over de kwaliteit in de zorg en het zorgbeleid. De bijeenkomst vindt plaats in de Thorbeckezaal in de


Tweede Kamer, Plein 2 te Den Haag en duurt van 14.00 uur tot 18.00 uur.


De Nederlandse gezondheidszorg staat aan de vooravond van forse veranderingen. Vele betrokkenen in de zorg erkennen de noodzaak van hervormingen. Maar er heerst grote twijfel over de basale uitgangspunten van de nieuwe zorgverzekeringswet van minister Hoogervorst. Men is bang dat die wetten zullen leiden tot minder toegang tot zorg en verschraling, en foute concurrentie op plekken waar samenwerking gewenst is.


De PvdA wil terug naar waar het in de zorg werkelijk om draait: het leveren van zorg die aansluit bij behoeften van mensen, het bieden van goede dienstverlening, met gemotiveerde mensen en toegankelijke organisatie. Daar ligt, zo is onze stellige overtuiging, de kern van de zaak.


Onder het motto: Kwaliteit is de Kunst trokken wij de afgelopen maanden namens de Partij van de Arbeid door het land om diverse innovatieve en creatieve zorginstellingen en projecten te belonen met de PvdA Kwaliteitsbokaal. Kunstenaars trokken met ons mee.


Op 3 oktober sluiten we de Karavaan in de Tweede Kamer af met een nationale conferentie. Met lezingen, workshops en een plenaire discussie en een speciaal optreden van Denise Jannah and company.


De resultaten van de conferentie zullen worden verwerkt in het PvdA-manifest Kwaliteit is de Kunst dat in de derde week van oktober zal verschijnen.


Voor nadere informatie: Godelieve van Heteren 06 18305779 of www.godelievevanheteren.pvda.nl