FNV

Bond helpt bij invullen formulier zorgtoeslag

Maandag start FNV Bondgenoten een telefonische hulplijn om mensen te helpen bij het invullen van het aanvraagformulier zorgtoeslag. Voorzitter Henk van der Kolk gaatt maandagavond de eerste bellers te woord staan en ondersteunen bij het invullen van dit formulier. Per 1 januari 2006 gaat het nieuwe zorgstelsel in. Bij een grote groep mensen is daar nog veel onduidelijkheid over. Veel mensen weten niet precies wat door het nieuwe zorgstelsel voor hen veranderd. Daarom start FNV Bondgenoten speciaal voor leden een informatiecampagne. Ook is gebleken dat grote groepen mensen moeite hebben met de aanvraagformulieren. Mensen moeten het aanvraagformulier voor 1 november terugsturen naar de belastingdienst om in januari op tijd de zorgtoeslag te ontvangen.

Iedere avond van 18.00 tot 21.00 kunnen leden terecht op nummer 0900-9690. De telefoon wordt bemenst door vrijwilligers van de belastingservice van de FNV en infoconsulenten van FNV Bondgenoten. Ook via de website kunnen mensen vanaf maandag 3 oktober informatie vinden over het nieuwe zorgstelsel en het invullen van het aanvraagformulier.

Via een radiocampagne die maandagochtend start, gaat de bond mensen wijzen op de hulplijn. Het spotje is gedurende de actiepseriode te horen op verschillende landelijke en regionale radiostations. Het is ook hieronder te downloaden.

Attachments:
Radiospot Zorgtoeslag