Gemeente Wijk bij Duurstede

Denk mee met de rekenkamercommissie!

De rekenkamercommissie van Wijk bij Duurstede voert onderzoek uit rond het gemeentelijk beleid. De commissie heeft tot taak onderzoek te doen naar de doeltreffendheid, de doelmatigheid en de rechtmatigheid.

Met onderzoek naar doeltreffendheid wordt gecontroleerd of het beleid wel het beoogde effect heeft gehad (effectiviteit).

Met onderzoek naar doelmatigheidwordt bekeken of de middelen waarmee het doel moet worden bereikt hiervoor het meest geschikt zijn (efficiency).

Met onderzoek naar rechtmatigheid wordt gecontroleerd of het geheel in overeenstemming is met de wettelijke regelingen (bijvoorbeeld besluitvorming door de raad).

In de rekenkamercommissie hebben vier leden vanuit de raad en twee burgerleden zitting.

Nieuw te onderzoeken onderwerpen

De rekenkamercommissie heeft op maandag 3 oktober 2005 een openbare vergadering gepland. Deze vergadering staat in het teken van nieuw te onderzoeken onderwerpen. De rekenkamercommissie heeft daarvoor zelf een aantal ideeën op een rij gezet. Zij roept inwoners van Wijk bij Duurstede echter ook op om met onderwerpen te komen die de moeite van het onderzoeken waard zijn.

De onderwerpen waar de commissie zelf aan denkt zijn:
· inkoop-en aanbestedingsbeleid

· riolering

· dienstverlening op het gebied van volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieu

Deze onderwerpen zijn uitgewerkt in een onderwerp-selectietoets. Deze selectietoetsen liggen met de agenda van de vergadering voor 3 oktober ter inzage.

Zelf met suggesties komen
Wanneer u onderwerpen wilt aandragen bij de rekenkamercommissie kan dat door ook de selectietoets in te vullen. Deze kunt u vinden op www.wijkbijduurstede.nl(onder raadsinformatie/rekenkamercommissie). Wanneer u bij het invullen hulp nodig hebt kunt u contact opnemen met de secretaris van de commissie, mevrouw E. Speet, telefoon: 595595, email: espeet@wijkbijduurstede.nl.

Agenda
De agenda van de vergadering van de rekenkamercommissie voor maandag 3 oktober is als volgt:

1. opening

2. spreekrecht

3. verslag vergadering 6 september 2005
4. actielijst bij verslag vergadering 6 september 2005
5. selectie nieuw te onderzoeken onderwerpen
6. voorstel gedragscodes

7. voorstel aanpassing verordening

8. rondvraag

9. sluiting

De vergadering begint om 20.00 uur. Bij agendapunt 2 kunt u, wanneer u dat wenst, het woord voeren. De vergadering vindt plaats in de commissiekamer in het gemeentehuis.


* Geplaatst op: 28-09-2005 08:19:45