Gemeente Zevenaar


Week van de toegankelijkheid

Van 3 t/m 7 oktober is het de landelijke week van de toegankelijkheid' voor gehandicapten. Doel van deze week is om na te gaan welke hindernissen mensen met een handicap zoals rolstoelers, blinden en doven, maar ook mensen met rollaters, scootmobiel, driewielfietsen tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan obstakels op doorgaande routes, op/afritten, toegankelijkheid van gebouwen zoals winkels, restaurants, overheidsgebouwen e.d.
Ook wordt in deze week de dag van de 'witte stokken' georganiseerd, waarbij met name aandacht wordt gevraagd voor de visueel beperkte mensen.

Op 3 oktober om 9.00 uur opent wethouder W. Bless de week van de toegankelijkheid officieel op het parkeerterrein Karel van Gelrestraat / Ridder Anselmstraat.

Inventarisatie door wijkteamleden en vrijwilligers Wijkteamleden en vrijwilligers worden door de gehandicaptenraad gevraagd in die week buiten het centrumgebied te inventariseren waar de situaties verbeterd kunnen worden. Ook het Rode Kruis verleent haar medewerking hieraan. Het centrum is al eerder geïnventariseerd en aangepast. De resultaten van de inventarisatie worden door de gehandicaptenraad Zevenaar gebundeld en in een later stadium aan wethouder Bless aangeboden. Vervolgens zal door de gemeente bekeken worden op welke wijze aan de gesignaliseerde verbeteringen invulling kan worden geven. Meer informatie Wijkteamleden en vrijwilligers die aan deze actie willen deelnemen kunnen contact opnemen met mevrouw Agaath Hollander via telefoonnummer 0316 331373, of met mevrouw Ria Hordijk via telefoonnummer 0316 - 331651.