Time : 11:06:03 AM
Date : Wednesday, September 28, 2005
Sender Name: Clinique Saint-Jean - Kliniek Sint-Jan

Sint-Jan stelt voor:"Borstvoeding met de paplepel ingieten!" UITNODIGING

Dinsdag 4 oktober 2005 - 10.15u

Geachte Journalist(e),

Van 3 tot 9 oktober vindt de jaarlijkse internationale week van de borstvoeding plaats.

Sinds jaar en dag zet de Kliniek Sint-Jan zich in om te wijzen op de voordelen van borstvoeding voor baby en moeder.

Naar aanleiding van de week van de borstvoeding nodigt de Kliniek Sint-Jan op dinsdag 4 oktober een 1e en 2e leerjaar uit om spelenderwijs borstvoeding te leren kennen.

Uit wetenschappelijk onderzoek is immers gebleken dat hoe sneller kinderen in contact komen met borstvoeding, hoe makkelijker ze er later zelf zullen voor kiezen. Campagnes om borstvoeding te promoten richten zich meestal tot de moeders. Maar eigenlijk is het dan al te laat. Informatie over borstvoeding geven is zoals je kind leren zwemmen: hoe langer je er mee wacht, hoe groter de kans dat je kind er helemaal niet meer mee begint. De houding tegenover borstvoeding wordt al gevormd vóór de puberteit.

Daarom wil de Kliniek Sint-Jan kinderen via workshops kennis laten maken met borstvoeding. In kleine groepjes spelen ze een quiz, lezen ze een stripverhaal, puzzelen ze, krijgen ze informatie, kunnen ze vragen stellen, ... Daarna staat er een bezoekje aan de materniteit op het programma. Borstvoeding wordt zo terug ervaren als iets natuurlijks, iets alledaags.

Algemeen Directeur Patrick Gérard, Mevrouw Christine Stoop, hoofdvroedvrouw Materniteit, en Mevrouw Chris Zelderloo, lactatiekundige, hebben dus de eer en het genoegen U uit te nodigen op dinsdag 4 oktober om 10.15u in de Kliniek Sint-Jan, Kruidtuinlaan 32, 1000 Brussel.
U kunt de activiteiten met de kinderen bijwonen en uiteraard zijn er verple(e)g(st)ers, vroedvrouwen en deskundigen die ter beschikking staan voor interviews.

Graag kregen wij op voorhand een seintje over Uw aanwezigheid via een telefoontje op 02/221 90 54, een fax naar 02/219 14 92 of een mailtje naar droelens@klstjan.be.

Met vriendelijke groet,

Dirk Roelens
Perscontact Sint-Jan
Tel: 02/221 90 54
Fax: 02/219 14 92
E-Mail: droelens@klstjan.be

URL: http://www.clstjean.be http://www.klstjan.be